Kılıçdaroğlu horon tepti!

Kılıçdaroğlu horon tepti!
1 Mart 2013 13:44

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Karadeniz dernek temsilcileriyle ‘Karadeniz Konuşuyor’ adlı toplantıda biraraya geldi.

 

 

Kılıçdaroğlu kürsüdeki konuşmasında millyetçilik ve terörle mücadele konusunda mesajlar verdi.

 

 

 

“KAFATASI MİLLİYETÇİLİĞİNİ REDDEDİYORUZ”

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Milliyetçilik
deyince arkadaşlarımızın bazıları bir ifade kullandı. Sakın ola koyu
milliyetçilik diye tanımlamayın bunu. Milliyetçiliği yurtseverlik olarak
görüyoruz. Bayrağa sahip olmak gibi görüyoruz, insanını sevmek olarak
görüyoruz, 75 milyon yurttaşa aynı gözle bakmaktır. Bu ülkenin çıkarları
için her türlü fedakarlığı göze almak olarak görüyoruz.


Biz
miliyetçiliği böyle biliyoruz. Yoksa milliyetçiliği ırk anlamında
insanları ayırmak olarak görmüyoruz. Her yurttaşı hangi partiden olursa
olsun, hangi kimlikten olursa, hangi renkten olursa olsun, giysisi
kıfayeti ne olursa olsun 75 milyon insan bizim başımızın tacıdır.
Gerekirse bu ülkenin taşı ve toprağı için bayrağı için her türlü
fedakarlıkta bulunuruz. Biz bu ülkenin bağımsızlığı için ortak mücadele
eden bir halkımız için ayrılık gayrılık bizim anlayışımız da yok.
Herkese eşit davranmayı ülkesine bayrağına insanlığa saygı göstermeyi
bilen bir bir miliyetçlik anlayışıdır. Biz onun dışındaki kafatası
milliyetçiliğini reddediyoruz. Bu hiçbir zaman bu ülkede olmayacak.”



“BU ÜLKENİN ÜNİTER YAPISINI HİÇKİMSE DEĞİŞTİREMEZ”

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Herkeste bir kuşku var. Ülke bölünüyor mu, diye. Bu kaygıyı besleyen ana damar nedir ? Şundan emin olmanızı isterim. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece, bu ülkenin üniter yapısını, hiç kimse ama hiçkimse değiştiremez. Biz bu ülkenin çimentosuyuz. 81 ilde bizim il başkanlarımız var. 81 ildeki yurttaşlarımızla kucaklaşıyoruz. Ayrımcılık yapmıyoruz. Halkın partisi olmak için mücadele ediyoruz. Bize oy vermeyen yurttaşlara da saygı duyuyoruz. Türkiye’ deki en köklü en temel değişliklikleri yapan parti CHP’dir.

 

 

Demokrasiyi getiren sosyal demokrasiyi getiren parti CHP’dir. Şimdi dördüncü büyük devrime imza atmak isteyen bir CHP var karşınızda demokrasiyi kökleştirmek isteyen bir CHP var. Telefonlarınızın dinlendiğinden endişe ediyor musunuz ? Demokrasilerde olur mu böyle birşey? Korku yaratmak istiyorlar baskı yapmak istiyorlar. Sivil toplum örgütleri görüşlerini açıklamasın istiyorlar. Bir sivil toplum örgütü bir üniversite konuşmayacak da kim konuşacak? Anayasada değişiklikler konuşuluyor. Bir üniversitenin görüş açıkladı mı? Duydunuz mu? Üniversiteleri konuşmayan bir ülkede demokrasi yoktur.’

 

“NE DEMEK BAŞKANLIK SİSTEMİ ?”

Kılıçdaroğlu konuşmasında anayasa değişikliğinden de bahsetti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlarımız sivil bir anayasa istediler. Haklılar biz de istiyoruz. Oturduk masaya hep beraber. Dedik ki bir anayasa yapalım. En uzman olan arkadaşlarımızı görevlendirdik. Baştan söyledik.

 

Anayasanın ilk dört maddesi bizim kırmızı çizgimizdir dedik. Bunlar kurucu iradenin iradesidir dedik. Görüşmelerin tam ortasında başkanlık sistemini getireceğiz dediler. Konuşuldu mu? Hayır. Olur mu böyle birşey? Ne demek başkanlık sistemi? Kim size verdi bu yetkiyi? Biz daha da fazla demokrasi olsun özgürlük olsun derken daha otoriter bir rejimi nasıl kurarız arayışı içindeler” şeklinde konuştu.

“BİZ HER TÜRLÜ MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLARIMIZIN ALTINA ALDIK DEMEDİK DEMEYECEĞİZ”

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milliyetçilikle ilgili sözlerine de cevap verdi. Kılıçdaroğlu, “Bizi ayrıştırmak istiyorlar. Bizi bölmek istiyorlar. Ayrışmaya ve bölünmeye prim vermeyeceğiz. Bizim altı okumuzdan biri milliyetçiliktir. Bizim milliyetçilik anlayışımız sizin anlayışınızdır. Bayrağımızı vatanımızı ülkemizi seviyoruz. Bizim milliyetçiliğimiz budur. Önce benim insanım kazanacak diyoruz. Hiçbir zaman hiçbir yerde biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık demedik, demeyeceğiz diyenleri de şiddetle kınayacağız” dedi.

 

 

“BUGÜN HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKIYOR”

 

 

 

Konuşmasının sonunda terörle mücadeleye de değinen Kılıçdaroğlu, “Terör konusunda biz meclisi adres gösterdik. Bir toplumsal uzlaşma gerekiyor dedik. Devlet terör örgütüyle görüşmez dedik. Onun için başka bi heyet kurulsun dedik. Bugün haklılığımız ortaya çıkıyor. Biz birşeyi düşünürken bir öneri getirirken onu günlerce konuşuruz tartışırız. Bizim dışımızdaki insanlara da sorarız.

 

 

 

 

 

Akıl akıldan üstündür kuralına biz de uyarız. Bizim eksiğimiz olabilir biz yanlış da düşünmüş olabiliriz masa başında oturarak öneri geliştirilmez. o açıdan bizim sesimize biraz daha fazla kulak vermeniz gerekir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çeşitli hediyeler verilen Kılıçdaroğlu, çalan kemençeyle birlikte horon da tepti