Kezban Arıca Batıbeki'den Londra sergisi

Kezban Arıca Batıbeki'den Londra sergisi
12 Nisan 2013 10:47

Ünlü Türk ressam Kezban Arca Batıbeki, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen İstanbul Inn Sanat ve Kültür Organizasyonu’nda eserlerini sergiledi.

 

 

 

İstanbul’un sanatı, mimarisi ve kültürünün tanıtıldığı organizasyona ressam Batıbeki, iki fotoğraf ve bir resimden oluşan üç çalışması ile katıldı.

 

New York’da bulunan sanat galerisi Leila Heller Gallery ile birlikte çalışan ressam Batıbeki, eserlerinde tema olarak genellikle kadın ve kadın ilişkilerini kullandığını söyledi.

 

Kadınların kendi aralarında süregelen tartışmaların yetiştirdikleri erkek ve kadınlara şiddet olarak döndüğünü düşündüğünü söyleyen Batıbeki, bu tartışmaların ve ilişkileri çalışmalarına yansıttığını ifade etti.

Yuva adlı çalışmasında bir kuş yuvasını anlatmaya çalıştığını söyleyen Batıbeki, Resmin ana teması kadın. Kadınların, kuşların birbirleri ile dalaşması gibi kendi aralarında süregelen tartışmaların yetiştirdikleri erkeklere daha sonra da kadınlara şiddet olarak geri döndüğü garip bir dünyaları var. Kadınların eğitim ve iş konusunda kendilerini meşgul etmelerini gerekiyor. Birçoğu evde oturmak zorunda bırakılıyor. Bunların zaman içinde değişeceğini ve kadınların kız kardeşlik noktasında buluşacaklarını umut ediyorum dedi.

Fotoğraflarında ise İstanbul’u anlattığını söyleyen ressam, her iki fotoğrafında da İstanbul’un geçmişi, bugünü ve geleceği barındırdığını, kadın ve kadının öykündüğü farklı bir yerde olma çabalarını anlatmaya çalıştığını ifade etti.