İyi olacak hastanın ayağına Başbakan gelirmiş

İyi olacak hastanın ayağına Başbakan gelirmiş
19 Aralık 2012 14:33

Gelişmiş ülkelerde yurttaşlar kimseye muhtaç olmadan eşit koşullarda sağlık problemi yaşadıkları zaman hastanelere gidip tedavi görürler.

Bizim gibi ülkelerde ise birazdan okuyacağınız haberdeki gibi, Başbakan tarafından sanki cebinden karşılanıyormuş gibi insanların mağduriyetleri üzerinden siyasi şovlar gerçekleştirilir!

 

Konya’da oturan 3 çocuk annesi 59 yaşındaki ev kadını Esma Çökmen, 2010 yılı haziran ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya gezisi sırasında, evine davet etti. Erdoğan, programının yoğun olması nedeniyle Çökmen’in evine gidemedi.

 

 

 

ZEMZEM VE HURMA YEMEYE DAVET ETTİ

Başbakan Erdoğan, geçen pazar günü Konya gezisi sırasındaki toplu açılış töreninde ‘Kuzum’ diye seslendiğini kaydeden Esma Çökmen, ”Başbakanımız, ‘Kuzum’ diye seslenince beni gördü ve yanına çağırdı. Yanına gittiğimde sohbet ettim. Hacdan yeni geldiğim için zemzem ve hurma yemeye eve davet ettim. ‘Kuzum gelecek misin’ diye sordum. O da ‘Tamam sen git kuzum geleceğim’ dedi. Törenden sonra da kızı Sümeyye Erdoğan ile evime geldi’‘ dedi.

 

 

 

Başbakan Erdoğan’ın ziyaret etmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Çökmen, ziyaret anını anlattı: ”Evde eşim, çocuklarım ve yakınlarımla karşıladım. Komşularımızda eşlik etti. Sohbet ettik. Zemzem ve hurma ikram ettim. Başbakanımız halimi hatırımı sorunca. Hacca gitmeden önce kalp damarlarımda tıkanıklık olduğunu öğrendim. Ama ölürsem de hacda öleyim deyip, hacca gittiğimi söyleyince, o da ‘kuzum teyzem, ben seninle ilgileneceğim’ dedi. Allah razı olsun, ondan benimle ilgileneceğini söyleyince dünyanın en mutlu insanı oldum. Baklavalar, börekler yapacaktım kuzuma, ancak aniden geldi. Ama yapacağım o benim kuzum, ben onu çok seviyorum.”

 

 

 

BAŞBAKAN’A SECCADE HEDİYE ETTİ

Başbakan Erdoğan’a hacdan getirdiği seccadeyi hediye ettiğini ifade eden Çökmen, Erdoğan’ın hediyesinin ne olduğunu ise gizli tutmak istediğini söyledi. Çökmen, ”Allah razı olsun çok güzel bir hediye getirmiş, manevi değeri çok yüksek. Kuzum, komşularımızın dertlerini de dinledi ve mahallemizde villa tipi kentsel dönüşüm yapılması talimatını verdi. Başbakanımız her yere önem veriyor ama Konya’ya çok değer veriyor” diye konuştu.