İmamoğlu’ndan ‘Yarısı bizden’ göndermesi: Akılları başına geldi

İmamoğlu’ndan ‘Yarısı bizden’ göndermesi: Akılları başına geldi
28 Nisan 2023 12:34

İBB Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar’da kentsel dönüşüm projesinin anahtar teslim töreninde AKP hükümetinin açıkladığı “yarısı bizden yarısı sizden” kampanyasını sert bir dille eleştirdi.

 

 

İBB’nin “İstanbul Yenileniyor” projesi kapsamında ilk anahtar teslimi gerçekleşti.

1992 yılında inşa edilen, 2017 yılında riskli yapı raporu alan Bağcılar’daki As Fatih Kent Sitesi’nin yerine İBB şirketi KİPTAŞ tarafından 2021’de inşaatına başlanan 253 konuttan oluşan Bağcılar Kiraz Evler kentsel dönüşüm projesi tamamlandı.

Hak sahipleri anahtarlarını İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun elinden aldı.

 

 

“1000’E YAKIN İNSANIMIZIN HAYATINI KURTARMIŞ OLDUK”

 

 

Anahtar teslim töreninde konuşan İmamoğlu kentsel dönüşüm işinin zamana karşı bir yarış olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

*Görüyorsunuz bir depremde ne yazık ki on binlerce insanımızın hayatını kaybediyoruz. Şehirlerin ayakta ve hayatta kalabilmek için vermek zorunda oldukları çok önemli bir mücadeledir.

*Tamamlanmış her kentsel dönüşüm projesi yüzlerce, binlerce insanımızın hayatta kalması demektir. Burada 253 konut var.

*Türkiye’nin ortalama aile yapısına baktığınızda aslında 1000’e yakın insanın hayatını kurtarmış oluyoruz.

Kentsel dönüşümü can kurma meselesi olarak ele aldıklarını rantı hesabı yapmadıklarının altını çizdi. “İstanbul Yenileniyor” platformunu 2021’de hizmete açtıklarını belirten İmamoğlu, örnek bir kentsel dönüşüm organizasyonu olan bu sistemi 14 Mayıstan sonra bütün Türkiye’de uygulayacaklarını söyledi.

 

 

“GEÇ OLDU AMA AKILLARI BAŞINA GELDİ”

 

 

İstanbul’da uyguladıkları bu modelin hükümetin de kopyalayıp uygulamaya başladığına dikkat çeken İmamoğlu “Kötü bir şey değil. Hükümetin kopyalayıp uyguladığı bu modeli, biz ilk yaptığımızda onlar ‘internet sitesi üzerinden mekanizma kurdunuz’ diye aşağı çekmeye çalıştıklarında ‘gelin siz de uygulayın’ demiştik. Biraz geç oldu ama en azından akılları başına geldi. Yeter ki doğru kopyalansın, doğru uygulansın. Hiç önemli değil. Yeter ki bir vatandaşımızın bile hayatı kurtulsun” diye konuştu.