İlk Hedefimiz Denizbank İleri

İlk Hedefimiz Denizbank İleri
22 Kasım 2011 11:25

HSBC’DEN DENİZ’E 3 MİLYAR STERLİN

HSBC’DEN DENİZ’E 3 MİLYAR STERLİN

 

Avrupa’daki bankacılık krizi nedeniyle zor günler yaşayan Dexia’nın vitrine çıkardığı Denizbank’a ilk teklif HSBC’den geldi. Skynews editörü Mark Kleinman’in haberine göre İngiliz HSBC, Denizbank için 3 milyar sterlin (8.6 milyar lira) teklif verdi. 8.6 milyar liralık teklife karşın bankanın piyasa değeri 7.948 milyon lira.

 

 Uluslararası Dow Jones’un üyelerine servis ettiği habere göre bankaya piyasa değeri üzerinden yüzde 8.3 fazla fiyat verildi. Denizbank için HSBC tarafı teklifle ilgili bir açıklamada bulunmazken Avrupa’yı etkisine alan krizde Dexia’nın kârlı olmasına rağmen satışa çıkardığı Denizbank için HSBC’nin adı geçiyordu. HSBC’nin CEO’su Stuart Gulliver, mayıs ayında maliyetlerini kısma doğrultusunda Rusya’dan çıkma kararı almış ve var oldukları bazı pazarlarda büyümelerini sürdüreceklerini açıklamıştı. CEO Gulliver, bankanın büyümek için doğrudan yatırım yapmayı planladığı ülkeler arasında Singapur, Brezilya, Meksika ve Türkiye’nin de yer aldığını belirtmişti.

 

Gulliver, Türkiye’de perakende bankacılığı genişletmeyi düşündüklerini söylemişti. Denizbank için satış süreci devam ederken talipler arasında da sıkı bir rekabet olacağı kesin. Türkiye’de banka almayı her fırsatta açıklayan Sberbank Denizbank ile ilgilenmediğini açıklasa da Körfez’den ilgi sürüyor.