Hedefi çok net: Ekonomik çözüme yapısal reçete!

Hedefi çok net: Ekonomik çözüme yapısal reçete!
4 Kasım 2022 00:05

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, bugünkü yazısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Londra ziyaretinden izlenimlerini kaleme aldı. Uğuroğlu, “Londra’da ilk gün temasları gösterdi ki Kılıçdaroğlu’nun temel hedefi şudur: Ekonomik çözüme yapısal reçete” diye yazdı.

 

 

Uğuroğlu, CHP liderinin yaptığı açıklamalardan satır başlarını şöyle paylaştı:

“Türkiye çözülemeyen ekonomik sorunlar yaşıyor ve vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntıları çok iyi biliyorum. Bu sorunları Türkiye aşmak zorunda. Seçkin ve deneyimli bir ekiple uzun zamandır cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını kazandıracak bir planda çalışıyorum. Bu planı Kasım ayı sonunda açıkladığımda yapısal reçeteyi de çözüm reçetesini de herkes görecek.

Yeni bir ekonomik ve siyasal vizyon ile Türkiye’yi içinde bulunduğu girdaptan çıkaracak bir de planımız var. Yapısal ve temel değişiklikler ile yeni bir ekonomik paradigmadan bahsediyorum.

Köklü bir ekonomik ve toplumsal değişimden söz ediyorum. Yeni bir yönetim anlayışı ve hızlı bir uygulama becerisi ile ülkenin yarattığı zenginliği hızla alt gelirlere yayacağız. İktidarı devraldığımızda ülkeyi bu krizden çok hızlı şekilde çıkaracağız.

 

Ülkemizdeki bataklıkları da hızla kurutmamız gerekiyor. Bataklıkları kurutalım ki, çürümüş siyasetçiler artık bu ülkeye bu millete daha fazla yüklenmesin…”

Uğuroğlu, Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının dün “Entrepreneur First, The Creator Fund, Creative UK ve The Alan Turing Institute” ile toplantı yaptığını aktardı.

Uğuroğlu, “Kılıçdaroğlu’nun hedefi gördüm ki çok net: Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yatırım ve finans sağlanmış gerçek projelerle Türk milletine çözümler sunmak… Kirli siyaset yok, toplumun her kesimini kucaklayacak tertemiz bir gelecek vaadi var Kılıçdaroğlu’nun” dedi.
Yazının tamamını okumak için tıklayın.