04 Nisan 2024

Özgür Özel: Hatay’da seçim çalınmaya çalışılıyor, vali işin içinde!

Özgür Özel: Hatay’da seçim çalınmaya çalışılıyor, vali işin içinde!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonuçlarına itiraz edilen Hatay’la ilgili konuştu. “Hatay’da seçim çalınıyor” diyen Özel, “Vali eliyle devlete talimat veren hükûmet çaldırıyor. Vali işin içinde” dedi. Yardımcıları Murat Bakan’la Gökçe Gökçen’in ve bir hukukçu ordusunun şuanda Hatay’da olduğunu söyleyen Özel, “Hatay’da iş daha bitmedi. Hatay son dakikaya kadar takip edilecek. Aldığımız seçimi çalmaya çalışıyorlar” dedi.

 

 

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 
“Hatay’da seçim çalınıyor”

 
“Adıyaman Besni’de itirazımıza ret veriyor ama Pınarbaşı’nda rakibin itirazına kabul veriyor. Bunlar çifte standart. Bir yerde verdiği karar şu Gaziosmanpaşa’da geçersiz oylar aradaki farklar çok olduğu için. E böyle yüzlerce itiraz var o zaman bizim şey yaptığımız. Diyor ki AKP’yi yeneceksin, MHP’yi yeneceksin bir de dönüp geçersizleri yeneceksin. İskenderun’da fark 3 bin 900‘dü şimdi 2 bin 700’e kadar indi. 39 bin geçersiz oy var, geçersizleri bile saymıyor. Hatay’da seçim çalınıyor. Kim çalıyor? Vali eliyle devlete talimat veren hükûmet çaldırıyor. Vali işin içinde. Bitmedi büyük bir mücadele var. Orada iki genel başkan yardımcım var. Murat Bakan’la Gökçe Gökçen. Hatay’da iş daha bitmedi. Orada bir hukukçu ordumuz var, Hatay son dakikaya kadar takip edilecek. Aldığımız seçimi çalmaya çalışıyorlar.

 

 

“Seçilmiş herkesin başımın üstünde yeri vardır o yüzden de muhalefetle asla kavga etmeyeceğim”
“(“31 Mart’ta kazandığımız seçim 14 Mayıs’ta da kazanılabilirdi” sözüne ilişkin açıklama) 14 Mayıs bir özeleştiri yapmak gerekirse altılı masanın müşterek ve münferit hatalarından dolayı kaybedildi. 14 Mayıs’ı Tayyip Erdoğan kazandı diyorlar 28 Mayıs’ı, hayır biz kaybettik. AK Parti medyası hep neyle uğraştı, Özgür Özel lider değil, CHP’de şu çekişme var, ben hep ne dedim ‘avuçlarını yalarlar’ neden 1 Nisan’da zafer geliyor bunlar hezimet geliyor diye bekliyorlar. Bunu neden yapıyorlar? Güçlü bir muhalefetin ne başarabileceğini biliyorlar. CHP’de kavga yok, Muhalefetle de kavga etmedik etmeyeceğiz. Eskişehir’deki milli irade hırsızlığı vardı üç kere gittim. Milli irade hırsızı kazansaydı çatlardım. Çok önemli bir başarı. Öbür taraftan Balıkesir vardı, bunların hepsine yerine hak yerini buldu. Ama isimlerini anmam. Onlar muhalefette muhalefete muhalefet yapılmaz. İktidarla uğraşacağız hep beraber. Muhalefette biz yüzde 38’iz diğerlerini yok edelim gibi bir hesabım olamaz. Partileri ne AYM kapatabilir ne diğer partilerin liderleri. Partileri kaparsa millet kapatır. Seçilmiş herkesin başımın üstünde yeri vardır o yüzden de muhalefetle asla kavga etmeyeceğim. Ama biz hep birlikte ve ayrı ayrı yatığımız hatalarla insanların 31 Mart yaşadığı sevinci mahrum ettik, kusurumuzu görüyoruz, bir daha onlara öyle bir üzüntü yaşatmamaya yemin ettiğim için genel başkan adayı oldum ona inandırdığım için genel başkan oldum insanları inandırdığımız için cam tavanı tuzla buz ettik.

 

 

“Atatürk’ün dinlediği vatandaşın torunu Mehmet Erdem Ural Tokat Turhal belediye başkanımız oldu. Atatürk’e derdini anlatan bu vatandaş büyük dedesi.

 

1712215695864-h

“Cumhuriyet Halk Partili belediyelere iç denetim mekanizması kuruyoruz”
“Başta yılmaz Büyükerşen olduğunun yapı ama altında denetim kısmında sayıştaydan emekli olmuş ya da sayıştaydan el çektirilmiş pırıl pırıl elemanlar var ya, solcuların hepsini attılar, onları alıyoruz. Cumhuriyet Halk Partili belediyelere iç denetim mekanizması, teftiş kurulu kuruyoruz. Belediyelerimizin haberli ve habersiz hatta gizli müşteri, vatandaş gibi gönderen, ne olacağını ölçen, vatandaşla iletişiminden mali denetimine kadar, belediye başkanının kendi lider iletişiminden tutun da randevu bekleyen vatandaşı kim dinliyoru ne kadarı dinleniyoru denetleyeceğiz. Kusuru olanın gözünün yaşına bakmayız. Belediye başkanlarımız mal varlıklarını asarak başlıyorlar bundan sonra devlet denetimi kadar sıkı ama vicdanlı bir denetim yapacağız. Hatası olanı affetmeyiz ama düzeltilecek kusurları mutlaka öğretiriz. İç denetim yapacağız.

 

 

Oy sayımı yapılırken Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gelen telefon
“Kemal Beyden yanaymış gibi olup da yok ‘1 Nisan’ı göreceksiniz hezimetten sonra Kemal Beyi getireceğiz’ Kemal Bey böyle bir insan olabilir mi? Öyle şey olmaz. Beni aradı ‘Sayın genel başkan ne diyeyim’ dedi, çok mutluyum dedi, çok önemli bir başarı elde ettiniz dedi, saat 9 falan değildi yani erken aradı, tam netleşmemişti ama o da gördü. Tebrik ediyorum dedi oylara sahip çıkmaya devam edin o tutumunuz önemli dedi. Selvi hanımın da tebrik ettiğini söyledi.

 | 
 |