‘Hayali seçmen sayısı 4 milyonu bulabilir’

‘Hayali seçmen sayısı 4 milyonu bulabilir’
25 Mayıs 2023 10:15

Korkusuz yazarı Can Ataklı, “Ortada aslında seçmen olmaması gereken ama seçmen yapılmış 2 milyona yakın kişi var” iddiasında bulundu. Ataklı, bilgisayar uzmanı Yücel Gündem’in kendisine, “Araştırmamızı derinleştirdikçe fazladan yazılan seçmen sayısının çok daha büyük olduğunu görüyoruz. Bu rakam 4-5 milyona çıkıyor. Bunun sonuçlarını en geç cuma gününe kadar çıkarmış olacağız” dediğini aktardı.

 

 

Can Ataklı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:
“Bugünün yazılarını yazarken seçmen sayısındaki anormalliği ortaya çıkaran bilgisayar uzmanı Yücel Gündem aradı. Sesi biraz öfkeli ve kırgındı. ‘Can Bey, partilere işin vahametini anlatıyoruz ama nedense hiç ilgilenmek istemiyorlar’ dedi.

Aslında durumu biliyorum. Bazı partilerin YSK yetkililerine durumu aktardığımda “azarlanır” gibi cevaplar aldım ben de. Çünkü bu sorunu çözemiyorlar ama kendi hataları ortaya çıkmasın diye ‘Seçimde bir usulsüzlük yok, bütün sandık sonuçları elimizde’ bahanesinin arkasına sığınıyorlar. Oysa şu gerçeği görmüyorlar. İktidarın oynadığı oyun yüzünden bütün sandıkların sonuçları ellerinde olsa bile yapılan hile görünmüyor.

Ortada aslında seçmen olmaması gereken ama seçmen yapılmış 2 milyona yakın kişi var. Ayrıca sandık sonuçları doğru gibi gözükse bile SECSİS üzerinden yapılan kaydırmalar sandık bazında tespit edilemiyor. Bunu çözmek kolay değil. Bu durumda parti yetkilileri, talimat genel başkandan gelse bile sorunu çözmek için nereye gideceklerini bilemedikleri için topu başka yere atıyorlar.

Yücel Gündem telefonda ‘Can Bey’ dedi ‘Araştırmamızı derinleştirdikçe fazladan yazılan seçmen sayısının çok daha büyük olduğunu görüyoruz. Bu rakam 4-5 milyona çıkıyor. Bunun sonuçlarını en geç cuma gününe kadar çıkarmış olacağız’ dedi.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.