Harp okulları mülakatı için 15 Temmuz sonrası kritik değişiklik!

Harp okulları mülakatı için 15 Temmuz sonrası kritik değişiklik!
12 Ekim 2021 09:20

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski başdanışmanı olan, SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin “15 Temmuz’dan sonra harp okullarında üç yıl mülakatlarda bulunduk” açıklamasının ardından, harp okulları giriş mülakatlarının 15 Temmuz sonrası çıkarılan KHK ile değiştirildiği ortaya çıktı. Harp okullarına giriş mülakatlarında Milli Savunma Bakanlığı’nın yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin de yer alabileceği hükme bağlandığı öğrenildi.

 

 

 

Cumhuriyet’in haberine göre, 22 Kasım 2016’da çıkarılan 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye konulan geçici bir yasa maddesi uyarınca emekli subay ve astsubayların, 31 Aralık 2020 tarihine kadar (TSK) Türk Silahlı Kuvvetleri’ne personel ve askeri öğrenci temini için yapılacak sınav komisyonlarında yer alabilmesine olanak tanındı. Bu yönetmeliğin uygulanmasının 31 Aralık 2020’de sona ermesinin ardından sınav komisyonlarında kimin görev alacağı, bu yıl 28 Eylül’de çıkan yönetmelikle belirlendi. Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Savunma Bakanlığı Personel ve Askeri Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği’nde personel ve askeri öğrenci temin faaliyetlerinde görev alacakların nitelikleri ve komisyonların teşkilinin bakanlık tarafından belirleneceği belirtilirken personel ve öğrenci alımı için yapılacak sınavlarda Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki kurumlarda görevli personelin yanı sıra “diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ilgili personelden istifade edileceği” hükmüne yer verilmesi dikkat çekti.

 

 

Tanrıverdi, 15 Temmuz’un ardından harp okulları mülakatını 3 yıl SADAT’ın yaptığını söylemişti

 
SADAT mensuplarının harp okulları mülakatlarına katıldığı önceki gün Oda TV’de yayımlanan haberle yeniden gündeme gelmiş, haberde, SADAT’ın kuruluşunda maddi katkısı olduğunu belirten emekli binbaşı Gürcan Onat’ın, “Mülakatlar 2020 yılının sonuna kadardı. 15 Temmuz kalkışmasından sonra emekli subaylar çağrıldı. Bu uygulama 2020 yılına kadardı, üç yıl görev yaptım. 2021’de eskiye dönüş yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı kendi bünyesinden oluşturduğu ekiple mülakatları yapıyor” ifadelerine yer verilmişti.