Fişleme yurtlara sıçradı

Fişleme yurtlara sıçradı
6 Eylül 2013 14:41

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden sonra KYK yurtlarında da fişleme skandalı yaşandı.

 

 

Fişlemeler, üniversitelerin yanı sıra devlet yurtlarına yani Kredi ve Yurtlar Kurumu’na da (KYK) sıçramış durumda…

 

DEVLET YURTLARINDA FİŞLEME!

 

Devlet yurtlarında cemaatlerde ifade edildiği şekliyle “Ağabeyler ve ablalar” vasıtası ile fişleme yapılıyor.

 

YURT’a bilgi veren öğrenciler, yurtlarda öğrencileri numaralandırma yöntemi ile sınıflandırılma yapıldığını öne sürdü. Yurtlarda öğrencilere yapılan fişlemede, cemaate karşı olanlar “1” numara ile, cemaate ne yakın ne de uzak olanlar “2” numara ile, cemaatle bağlantısı olup namaz kılmayanlar “3” numara ile, cemaatte görev alıp namaz kılanlar ise “4A” şeklinde listeleniyor. Daha önce cemaatle hiçbir bağlantısı olmayanlar ise liste dışı kabul ediliyor.

 

ÖĞRENCİLERLE TOPLANTI YAPILIYOR

 

Devlet yurtlarındaki yöneticilerin, “ağabey ve ablalara” inisiyatif tanıdığını ve her isteklerini yerine getirdiğini belirten öğrenciler, “Yurtların açılışıyla birlikte toplantılar yapılıyor. Perşembe günü yapılan toplantılar da ise ağabey ve abla denilen kişiler konuşuyor. Bu kişiler çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ve öğrencilere burs bağlayacaklarını söylüyor” diye konuştu.

 

Yurtlarda kitap okuma, dini sohbet toplantıları yapıldığını ifade eden öğrenciler, “Bu toplantılara katılanlara cemaat liderlerinin kitapları dağıtılıyor” dedi. Öğrenciler, özellikle cuma günleri de topluca namaz kılmaya gidildiğini belirterek “Yaptıkları etkinliklere öğrencilerin katılım durumlarını belirlemek için numaralandırma yapıyorlar” iddiasında bulundu.

 

Yurt Gazetesi / Aslıhan Örün