‘Fakirlerin Arnavutköyü’ndeki AK Parti iktidarı sarsılıyor, ilk kez CHP belediyeyi alabilir’

‘Fakirlerin Arnavutköyü’ndeki AK Parti iktidarı sarsılıyor, ilk kez CHP belediyeyi alabilir’
19 Mart 2024 07:16

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, CHP’nin Arnavutköy belediye başkan adayı Tekin Aras’ın AKP’nin İstanbul’daki kalelerinden biri olan Arnavutköy’ü alabilme ihtimalinin yüksek olduğunu yazdı. Saymaz, “Fakirlerin Arnavutköyü’ndeki AK Parti iktidarı sarsılıyor, ilk kez CHP, belediyeyi alabilir” dedi.

 

 

Saymaz, 38 yaşında, Bingöllü olan Tekin Aras’la ilgili şu bilgileri verdi:
“Medreselerde eğitim aldıktan sonra Laleli, Boğazköy, Kağıthane, Topkapı ve Arnavutköy’deki cami ve Kuran kurslarında çalışmış. 2013’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gassal olarak girmiş. İmamoğlu’ndan sonra koordinatör olmuş. Arapça ve Kürtçe vaaz verebiliyor. Cenaze namazlarını kıldırıyor ve taziyelerde o Kuran okuyor. Tekin Aras’la birlikte, Arnavutköylü ev kadınlarının iftarına katıldık. İlçede kurduğu sohbet halkasında her hafta Hazreti Muhammed’in hadislerinin toplandığı “Riyaz’üs Salihin” adlı kitaptan bir hadisi yorumluyor. Youtube’daki videoları binlerce kez izleniyor. Arkadaşlarıyla birlikte ‘Gül Bahçesi’ adlı bir yardım derneğine önayak olmuş. Zekat ve yardım toplayarak, Anadolu’daki çocuklara ayakkabı, bot ve kıyafet götürüyorlar. Ayrıca ilçenin ilk taraftar örgütü olan Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği’nin kurucularından.”

 

 

“Ekrem Bey olmasa girmezdim”
Şimdiye kadar hiçbir partiye üyeliğinin olmadığını söyleyen Aras, “İBB’de Ekrem Bey’le çalışmaya başladıktan sonra Türkiye’nin herkesi kucaklayacak bir yapıya girdiğini gördüm. Bana sevecen geldi. Ekrem Bey olmasa girmezdim. Ekrem Bey çok şeyin değiştirebileceği inancı verdi. Arnavutköy’de onu yapmaya çalışıyorum. Kale olarak addedilen şeyi farklılaştırmak ve değiştirmek” dedi.

“Kürtçeyi konuşan bundan çekinmeyen biriyim” diyen Aras, “İmam olarak CHP’de siyaset yapıyor olmanız yadırganıyor mu?” sorusuna, “Ben hiçbir zaman yadırgamadım. Ben insancıl bakan, herkesin eşit olduğunu düşünen birisiyim. Siyaset de insana hizmet etmek için bir araç. Ama yadırgayanlar oldu” diye yanıt verdi.

 

 

“Burada kafa kafaya olmak, kazanmaktır”
Arnavutköy’de seçimin kafa kafaya olduğunu söyleyen Aras, “Burada kafa kafaya olmak, kazanmaktır” dedi.

 

 

“Ben taziyede Kuran okuyunca AK Parti adayı kaçıyor”
AKP adayıyla bazen taziyelerde denk geldiklerini ancak kendisinden kaçtığını söyleyen Aras, “Geçen taziyeye Kur’an okumaya gittik. Benim rutinim. Takiye yapmıyoruz. Mesleğimiz. Mikrofonu elime aldım. Tam ‘Bismillah’ diyeceğim, hemen çıktılar. İşte, böyle oluyor. Ama görüştüğümüz yerde tokalaşıyoruz. Arkadaşız, beraber büyüdük. Sadece farklı kulvarlarda yarışıyoruz” diye anlattı.

 

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.