Ege Üniversitesi'nde Atatürkçü öğrencilerden Çalıştay isyanı

Ege Üniversitesi'nde Atatürkçü öğrencilerden Çalıştay isyanı
3 Mayıs 2013 16:50

İzmir’de, Ege Üniversitesi’nde, Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyeleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Ulusal Atatürkçü Düşünce Kulüpleri ve Toplulukları Çalıştay’ına izin verilmemesine tepki gösterdi.

Protestocular, çalıştayın daha önce farklı kentlerde 8 kez düzenlendiğini, burada da düzenlenene kadar tepkilerinin devam edeceğini dile getirdi.Türkiye’nin farklı illerindeki ünivesitelerde daha önce 8 kez yapılan Ulusal Atatürkçü Düşünce Kulüpleri ve Toplulukları Çalıştayı’nın, bu yıl da 9. kez Ege Üniveritesinde düzenlenmesine karar verildi.

Ancak rektörlük çalıştayın, nisan ayında düzenlenmesine izin vermeyip Ekim ayına ertelenmesini istedi. Bunun bir oyalama taktiği olduğunu dile getirip tepki gösteren Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyeleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kampüs içerisindeki kütüphane önünde toplandı. “Mustafa Kemal’in askerleriyiz, Atatürk’ü üniversiteden sildirmeyiz sloganlarını atan grup adına konuşan Doğan Başaran, Rektörlük çalıştayı ileri bir tarih erteleyerek oyalama takdiği izliyor. Ama bizler buna izin vermeyeceğiz. Çalıştayımızı toplayacağız. Atütürk’ün izlerinin silenmesine asla izin vermeyeceğiz.” dedi.