CHP'lilerden İzmir'de AKP'lilere bayram ziyareti

CHP'lilerden İzmir'de AKP'lilere bayram ziyareti
6 Ağustos 2013 14:33

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve beraberindeki heyetle, AK Parti İzmir Başkanlığı’nı Ramazan Bayramı öncesi ziyaret etti. İki partinin il başkanı da yerel yönetim ve hükümet arasında iş birliğinin artması temennisinde bulundu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay geçtiğimiz yıl siyasi partiler arası diyalog kapsamında partilere bayram ziyaretleri yapmıştı. Bu yıl da CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, il yönetim kurulu üyeleriyle Ramazan Bayramı öncesi AK Parti İl Başkanlığı’na konuk oldu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ziyaretten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı öncesinde partiler arası diyolog ziyaretlerinde ilk olarak CHP’ye konuk olduklarını söyleyen Akay, “İzmir’de siyasetin nabzını tutan iki parti olarak karşılıklı hoşgörünün uzun seneler devam etmesini diliyorum. Bu barışcıl adımların İzmirimize yararlı olacağını düşünüyorum. Siyasi görüşümüz farklı olsada İzmir için ortak hareket edebileceğimiz noktalar olmalıdır. Yerel yönetimler ve hükümet arasındaki iş birliklerinin İzmir için geliştirilmesi önemlidir” dedi.
 
“UZLAŞI ÖNEMLİDİR

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise İzmir’in demokratik kültür ve birikimine sahip en eski kentlerden olduğunu söyledi. AK Parti İl Başkanı Akay’ın diyaloğa açık birisi olduğunu söyleyen Engin, “Görüşlerimiz farklı olabilir ama demokrasiyi içselleştirmemiz gerekiyor. Demokrasinin en önemli özelliklerinden birisi ise uzlaşmadır. Mutlaka hepimizin iddiaları var. CHP bu yıl 90?ıncı yılını kutlayacak. Her koşulu kendine bulunduğu zamana göre değerlendirirsek CHP?nin yaptıklarından daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum. AK Parti de 10 yıldır iktidardadır. Mutlaka ülkeye hizmet etmek için çalışıyor” dedi.

İŞ BİRLİĞİ ARTAMALIDIR

Demokratik yönetimlerde iktidar kadar muhalefetinde önemli olduğunu söyleyen Engin konuşmasını şu şekilde sürdürdü,
 
“Muhalefet olarak Yasama, yargı gibi konularda endişelerimizi dile getiriyoruz. Bu dile getirdiğimiz kaygılar umarım hükümet tarafından dikkate alınır ve demokrasimiz zarar görmeden devam eder. 29 belediyeyle kentimizin yerel sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. İzmir turizm, sağlık, sanayi ve tarım kenti olmalıdır. Bunları gerçekleştirmemiz gerekiyor. Yerel yönetim ve hükümet arasında demiryolları ve körfez projesi hakkında iş birliği yapıldı. Önümüzdeki dönemde de bu işbirliklerinin artmasının İzmir’e katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Yerel seçimlerinde barış içinde geçmesini diliyorum.”