CHP’li Ünsal: Ortadoğu ve Balkanların en yalnız adamı Canikli’dir

CHP’li Ünsal: Ortadoğu ve Balkanların en yalnız adamı Canikli’dir
24 Temmuz 2022 09:22

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal; AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye, AKP içerisinden tek bir kişinin sahip çıkmadığını belirterek, Canikli’yi ‘Ortadoğu ve Balkanların en yalnız adamı’ olarak nitelendirdi.

 
Ünsal, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

 

 

“AKP içerisinde sessiz sedasız büyüyen ciddi bir kavga var. Bu kavga, Canikli kavgası. Şu ana kadar, Canikli hakkındaki iddialara ilişkin AKP kanadından tek bir açıklama gelmedi, gelemedi. AKP’den hiç kimse, ‘Bu iddialar doğru değildir.’ diyemedi. Canikli tek başına kaldığı bu kavgada, panikle CHP’ye ve Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na saldırarak AKP içerisinden destek bulmaya çalıştı ama bu hamlesi de sonuçsuz kaldı.

Her anlamda her geçen gün daha fazla köşeye sıkışıyor. İddialara ilişkin belgelerin sayısı arttıkça yalnızlaşıyor. Şu an Ortadoğu ve Balkanların en yalnız adamı Nurettin Canikli’dir. Düşünün; bu iddialara konu olan belgeleri sızdıranlar bile akrabalarıdır. Yıllardır içinde bulunduğu parti, kendisine destek vermek için tek kelime bile etmekten hala kaçınmaktadır.”

 

 

“Yalnızlığını, Yeni Şafak gazetesi ile birlikte hareket ederek örtmeye çalışıyor”

 
Yeni Şafak gazetesinin, Eski İstanbul Belediye Başkanı AKP’li Mevlüt Uysal hakkında yaptığı haberin de Nurettin Canikli konusu ile ilişkili olduğunu iddia eden Ünsal, şu ifadeleri kullandı:

“Yalnız adam Canikli, yalnızlığını Yeni Şafak gazetesi ile birlikte hareket ederek ve Genel Başkanımıza dava açarak örtmeye çalışıyor. Yeni Şafak, imzasız bir haberle Mevlüt Uysal hakkında bir iddia ortaya atıyor ve Uysal’ın yargıya müdahale ettiğini söylüyor. Canikli ile ilgili iddiaların ucu Yeni Şafak’a dayanıyor olmalı ki, Canikli ve Yeni Şafak kol kola vererek AKP üst yönetimine mesaj göndermek zorunda hissediyor. ‘Biz gidersek yalnız gitmeyiz. O tuğlayı çekerseniz siz de altında kalırsınız.’ mesajı veriyorlar.

Mevlüt Uysal bile şaşkın biçimde “Bana niye saldırıyorlar anlamadım ama hedef ben değilim Erdoğan’dır.’ diyor. Doğru söylüyor; mesaj, AKP’ye ve Erdoğan’a veriliyor. Seçim yaklaştıkça ve Cumhur ittifakının iktidarı kaybedeceği daha açık biçimde ortaya çıktıkça, bu kavgaların, bu yalnızlaştırmaların sayısında da ciddi artışlar göreceğiz. Bu daha başlangıçtır; AKP içerisindeki çözülmeler yakın dönemde hızlanarak artacaktır.”