CHP’li Tekin: İlk kez Cumhurbaşkanı tehdit ediliyor

CHP’li Tekin: İlk kez Cumhurbaşkanı tehdit ediliyor
23 Mart 2014 17:06

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Aydın’ın Didim ilçesindeki seçim bürosunda partililere hitap etti.

 

CHP’nin Didim Belediye Başkan adayı Deniz Atabay’ın seçimi kazanacağına emin olduğunu vurgulayan Tekin, seçmenin oylarıyla sadece belediye başkanını seçmeyeceğini Türkiye’nin geleceğini de tayin edeceğinin altını çizdi.

 

İLK KEZ CUMHURBAŞKANI TEHDİT EDİLİYOR

 

“Türkiye’nin geleceğini tayin edeceksiniz. Yolda gelirken Sayın Cumhurbaşkanı’nı bir televizyon kanalında dinledim. İnanın bir siyasetçi olarak utandım. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı tehditle karşı karşıya. Kim sizi tehdit ediyor cumhurbaşkanım? Kim sizi tehdit ediyorsa size sahip çıkacak CHP var, bunu unutmayın.

.

.

Hiçbirimizin geleceği Türkiye’nin geleceğinden daha önemli değildir. Cumhuriyet ve devlet geleneğini bilmeyen siyaset cahillerine belli bir kesim biat etti, ‘Biz küresel oyuncu olacağız’ dediler. ’90 Yıllık Türkiye Cumhuriyeti’ni küresel oyuncak haline getirmeyin’ dedik. 48 saat önce twitterın kapatılmasıyla Türkiye tüm dünyaya rezil oldu. Kuştan korktuğunuz kadar Allah’tan korksaydınız Türkiye’nin başına bunlar gelmezdi. Çok sıkıntılı çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Cumhurbaşkanı tehdit ediliyor, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabinesine suç ortağı olmuş. Gecikmeden ve Türkiye’nin başını belaya sokmadan istifa etmelerini bekliyorum. Başbakan devleti bilmiyor. Bilse paralel devlet demez. Paralel yapı, paralel grup der. Bir ülkenin hükümeti ülkeyi soymakla meşgul olmuş, Başbakan ‘Beni niye dinlediniz?’ diyor. Dinleme yasal. Bu devletin görevidir. Çalmasaydın kardeşim.”

 

ÇOCUKLARI ÖLDÜREREK DESTAN MI YAZILIR?

 

“Başbakan (Polis kardeşlerim destan yazdı) diyor. Bizim bildiğimiz polis, asker Çanakkale’de, Sakarya’da destan yazmıştı. Polis ülkenin çocuklarını öldürerek destan yazar mı, bu nasıl akıl tutulmasıdır” ifadesini kullanan Tekin konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

O PARANIN HESABI SORULACAK

 

“Emeklinin, işçinin, köylünün, çiftçinin cebinden çalınan 90 milyar doların hesabı sorulacak. Türkiye’nin aynı zamanda dış politikası da tehlikeye girdi. Bunları tek bertaraf edecek unsur 56 milyon seçmendir. Halk, 30 Mart günü Türkiye’nin geleceğiyle ilgili kararını verecek. Ya bakan evlatlarını, ya da vatan evlatlarını tercih edecek. 30 Mart Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren bir seçim olduğundan, çevrenizdekileri, dostlarınızı, AK Parti’ye oy veren yakınlarınızı ikna edin. CHP’ye oy versin ki bu kadar itibarsızlaştırılmış bir Türkiye’yi ayağa kaldıralım. Bu iktidar kuştan korktukları kadar Allah’tan korkmuş olsalardı hiç kimsenin başına bu meseleler gelmemiş olacaktı”

 

TEKİN’DEN ‘KÜSKÜN ADAY’LARA TEPKİ

 

Konuşmasında CHP’den aday gösterilmeyince farklı siyasi partilerden aday olan kişileri de eleştiren Tekin, Didim’de de benzer konunun yaşandığını, genel merkezin Deniz Atabay ile seçimlere girmeye karar verdiğini, partinin kararına herkesin saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

 

CHP’nin kurumsal kimliği olan, 90 yıllık tarihi süreci olan bir parti olduğunu belirten Tekin, “İsmet paşa, Bülent Ecevit karşısında kaybettiğinde Bülent Ecevit’in elini kaldırmıştır. Koskoca İsmet Paşa, Bülent Ecevit’e karşı kaybettiğinde partisini terk etmedi ve kendisinin yanında olduğunu gösterdi. İşte biz böyle gelenekten geliyoruz” diye konuştu.

 

TEKİN SEÇİM ÇALIŞMALARINA KATILDI

 

Gürsel Tekin, Didim’deki temaslarını tamamladıktan sonra Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’yle birlikte seçim çalışmalarına katıldı, Güzelbahçelilerden CHP’ye oy istedi.

 

Tekin, daha sonra Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’la birlikte esnaf ziyareti yaptı, halka seslendi. Narlıdere’nin ardından Aliağa’ya geçen Tekin, burada Demokrasi Yürüyüşü’ne katıldı ve Aliağalılara hitaben konuşma yaptı.