CHP’li Şahin: İskenderun’da 30’un üzerinde bina yıkıldı, çok kötü durumdayız!

CHP’li Şahin: İskenderun’da 30’un üzerinde bina yıkıldı, çok kötü durumdayız!
6 Şubat 2023 14:41

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, depremin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde aralarında eski SSK hastanesinin de bulunduğu 30’un üzerinde binanın yıkıldığını belirterek “İnsanlarımız öldü. Saat 04.00’ten 13.00’e kadar hiç kimse gelmedi. Giden iş makinaları kendilerini koordine edecek bilinçli bir ekip olmadığı için çalışamıyor” dedi.

 

 

BBC Türkçe’ye İskenderun’daki durum hakkında bilgi veren Suzan Şahin, çok sayıda binanın ve sitenin yıkıldığını anlattı.

Şahin şunları aktardı: “İskenderun bölgesinde bulunuyorum. Diğer arkadaşlarım, bu bölgelerde. İlçe vahim durumunda. 30’un üzerinde binamız yıkıldı, sitelerimiz yok oldu. Eski SSK hastanesi yıkıldı. Bir cadde boyunca binalar bitişik nizam konumunda yıkıldı, çok kötü durumundayız.

“Asıl önemli olan şu. Şu kadar kaç saat oldu, henüz kurtarma çalışması başlamadı. AFAD yok, devletin yetkilileri yok. Giden iş makinaları kendilerini koordine edecek bilinçli bir ekip olmadığı için çalışamıyor.

“Cenazeler neredeyse hastanelere taşınamıyor. Çadır, battaniye gibi malzemeler dağıtılamadı. Valiyi, kaymakamı arıyorum, ilgili milletvekillerimizi arıyorum. Valimiz, İskenderun’a Kırşehir Valisi’nin geleceğini söylüyor. Bizim insanlarımız öldü. Saat 04.00’ten 13.00’e kadar hiç kimse gelmedi”.