CHP’li Şahin: Balıkesirli çiftçiler yalnız bırakıldı

CHP’li Şahin: Balıkesirli çiftçiler yalnız bırakıldı
9 Nisan 2020 09:50

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘’Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi’’ projesiyle 21 ilde çiftçilere ekim yapılması için buğday, arpa, kuru fasulye, mercimek, mısır, ayçiçeği ve çeltik gibi ürünlerin tohumlarının yüzde 75’ini hibe edeceğini ancak tarımsal üretimde önemli bir yer tutan Balıkesir ilindeki çiftçilerin bu destekten yararlanamayacağını belirtti.

 
Balıkesir’in Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘’hibe tohum desteği’’ projesinde kapsam dışı bırakılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Milletvekili Dr. Fikret ŞAHİN; ‘’ Balıkesir, yem bitkileri, yeşil ot, tahıl, sebze ve meyve gibi birçok ürünün üretiminde ülkemizde ilk sıralarda yer alıyor. Şuan da Balıkesir’de ekilmeye müsait birçok arazi bulunuyor. Fakat Bakanlık bu arazileri değerlendirmekten kaçınıyor. Balıkesirli çiftçilerimiz bir kez daha yalnız bırakılıyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz ortamında, Balıkesir ve diğer illerimizin bu projeden hangi gerekçelerle kapsam dışı bırakıldıklarına anlam veremiyoruz.‘’ ifadelerini kullandı.

 
Hükümetin son yıllara izlemiş olduğu tarım politikalarının çiftçiyi olumuz anlamda etkilediğini hatırlatan CHP’li ŞAHİN; ‘’ COVİD-19 salgını sonrası çiftçilerimiz borçlarından dolayı adım atamaz hale geldi. Ekonomik dar boğazdan geçtiğimiz şu günlerde, gelecekte temel gıda sıkıntısı yaşamamamız adına ülke çapında yerli tarım üretimini yüksek seviyelere çıkartmalıyız. Hububat, baklagil ve yağlı tohumlu bitkiler gibi stratejik öneme sahip ürünlerin ülke çapında ekiminin acilen yaygınlaştırılması ve tüm çiftçilerimizin il ayrımı yapılmaksızın üretim seferberliğine yönlendirilmesi gerekmektedir. ‘’ çağrısında bulundu.