CHP’li Öztürkmen: Konu Cumhuriyet olunca resmi kutlamalar iptal ediliyor!

CHP’li Öztürkmen: Konu Cumhuriyet olunca resmi kutlamalar iptal ediliyor!
24 Ekim 2023 06:50

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen, TRT’nin Gazze’yi gerekçe göstererek Cumhuriyetin 100’üncü yıl etkinliklerini ertelemesinin ardından Ankara Valiliğinin de kutlama yerine anma programı düzenleyecek olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

 
CHP’li Öztürkmen’den, laiklik karşıtı gerici uygulamalara sert tepki: “Cumhuriyet ortak değerimiz, laiklik kırmızı çizgimizdir”

 

 

TRT’nin Gazze’yi gerekçe göstererek Cumhuriyetin 100’üncü yıl etkinliklerini ertelediğini açıklamasının ardından Ankara Valiliği de Cunhuriyetin 100. Yıl etkinlikleri dolayısıyla sadece anma programı düzenleneceğini duyurdu. Anma programı, İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak ve sadece imam hatipli öğrenciler görev alacak.

 

 

CHP’li Öztürkmen, TRT’nin Cumhuriyetin 100’üncü yıl etkinliklerini erteleme kararına sert tepki göstererek, yandaş kanallardan bir farkı kalmadığını söylemişti. Öztürkmen, Ankara Valiliğinin kutlama yerine anma programı düzenlemesine ilişkin de “AKP iktidarının toplumu ayrıştıran ve ötekileştiren politikaları hız kesmeden devam ediyor. Söz konusu Cumhuriyet olunca, herhangi bir durumdan vazife çıkarılarak resmi kutlamalar iptal ediliyor ve sistematik bir biçimde Cumhuriyet değerleri yok edilmeye çalışılıyor. Bu eylem, laik Cumhuriyeti anma bahanesiyle şeriat propagandası yapmaktır” dedi.

 

 

Cumhuriyetin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi kimsesizlerin kimsesi ve ortak değerimiz olduğunu savunan Öztürkmen, “Cumhuriyet, inananın da inanmayanın da, Alevinin de Sünninin de Ermeninin de Hristiyanın da Ezidinin de Cumhuriyeti. Çağdaş ve ilerici Cumhuriyet değerleriyle her fırsatta hesaplaşmaya çalışan bu gerici anlayışın topluma dayatılma çabalarına karşıyız ve şiddetle kınıyoruz. Bizleri var eden laik Cumhuriyete sonuna dek sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Öte yandan, Aydın Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürünün yaptığı paylaşımda Nakşibendi tarikatı şeyhine bağlılığını ilan etmesini de hatırlatan Milletvekili Öztürkmen, “aydınlık yarınlarımızın teminatı çocuklarımız bu gibi meczuplara emanet ediliyor” dedi. CHP’li Öztürkmen, Ankara Valiliğinin anma programının iptal edilmesi ve ilgili Milli Eğitim Müdürünün derhal görevden alınması için Milli Eğitim Bakanına çağrıda bulundu.