CHP’li Gezmiş: Giresun’a da ‘serbest bölge’ kurulmalı!

CHP’li Gezmiş: Giresun’a da ‘serbest bölge’ kurulmalı!
3 Temmuz 2023 10:52

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, komşu ilimize kurulmasına karar verilen “Serbest Bölge”nin hayırlı olmasını dileyerek, Giresun’a da kurulmasını talep etti.

 

 

Gezmiş yaptığı yazılı açıklamada; “Ticari ve sanayi faaliyetlerde geniş teşvik ve avantaj sağlayarak, yerli ve yabancı yatırım ile üretimi artıracak olan serbest bölgeden Giresun mahrum bırakılmamalı” dedi.

 

 

AKP İKTİDARI GİRESUN’A BU HAKSIZLIĞI YAPMAMALI

 

 

CHP Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, 13 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, 7288 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile Ordu’nun Ünye ilçesinde, 147 dönüm arazi üzerine Serbest Bölge kurulmasına karar verildiğinin altını çizerek şunları ifade etti:

“Serbest Bölge, bir şehrin ticaret hayatına pozitif katkılar yapabilecek çok önemli bir yatırımdır. Öncelikle bu yatırımın komşu ilimize hayırlı olmasını diliyorum.

Ancak bölgedeki iller arasındaki kalkınmışlık farkı, Giresun aleyhine çok bariz şekilde ortadayken komşu ilimize sağlanan hakların bize çok görülmesini, anlamakta güçlük çektiğimizi de belirtmek istiyorum.

 

 

GİRESUN ÇEVRE YOLUNUN ADI DAHİ ANILMIYOR!

 

 

Çevre yolu Giresun’a yapılmamışken komşu illerimize yapılır, Serbest Bölgede de durum aynı, Giresun çevre yolunun adı bile anılmaması üzücü.
Bir iktidar komşu iller arasında hizmet ve yatırım açısından neden bu kadar net ayrım yapar, bunu da anlamak mümkün değil.

Biz kesinlikle komşu illerimize yatırım yapılmasın demiyoruz. Onlarla biz kardeş şehiriz. Birlikte gelişip, kalkınalım ve böylece göçü durduralım.

 

 

KURULMASINI TALEP ETTİĞİMİZ SERBEST BÖLGE, ULUSLARARASI TİCARETE, İLİMİZE BÜYÜK İVME KAZANDIRACAK

 

 

Milletvekili Gezmiş, serbest bölgenin avantajlarına dair de şu bilgileri verdi:

“Yerli ve yabancı yatırım ve üretimi arttıracak, uluslararası ticarete büyük ivme kazandıracak, ülke siyasi sınırları içerisinde olmakla beraber gümrük sınırları dışında tutulan, vergi, tarife, kota gibi olağan ticaret engellerinin ortadan kaldırılacak.

Bürokratik şartların azaltıldığı, sanai ve ticari faaliyetler için geniş teşvik ve avantajların sunulduğu özel ekonomi bölgesi olacak ve çok sayıda yerli ve yabancı yatırımcıyı bünyesinde bulunduracak”