CHP’li Arık’tan bindirilmiş kıtalarla miting tepkisi! ‘6 bin yılın en büyük yalanı’

CHP’li Arık’tan bindirilmiş kıtalarla miting tepkisi! ‘6 bin yılın en büyük yalanı’
24 Temmuz 2022 12:27

Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri mitingini değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AKP’nin bir kez daha Kayserilileri kandırmaya çalıştığını ifade etti.

 

 

 

Kamu gücünü kullanarak, fabrikalardan işçileri miting alanına taşıyarak miting yapanların yine de istediği ilgiyi göremediğini söyleyen Arık, “18 yılda Kayseri’ye ancak 4 milyar liralık yatırım yapanlar, açılışmış tesisleri yeniden açıp, özel sektörün yaptığı yatırımları sahiplenerek 54 milyar liralık yatırım yaptığını söyleyenler, bir kez daha Kayserilileri kandırmaya çalışıyor. Bu 6 bin yılın yatırımı değil, 6 bin yılın en büyük yalanı” diye konuştu.

 

 

İşçilerin fabrikalardan miting alanına taşınmasını görüntülerken, sendika temsilcileri tarafından engellenmeye çalışılmasını da değerlendiren Arık, “Onlar emekçilerin değil, patronların temsilcidir” dedi.
Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri Mitinginin AKP açısından sonun başlangıcı olduğunu belirten CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri’yi kale olarak görenlerin hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Bindirilmiş kıtalarla, TMSF tarafından el konulan şirketlerin işçilerinin yoklama yapılarak miting alanına taşınmasıyla Cumhuriyet Meydanı’nı doldurmaya çalışanların, bariyerlerle alanı daraltmalarına rağmen istediği kalabalığı toplayamadığını belirten Arık, 54 milyarlık yatırımın da yalan olduğunu söyledi. Arık, “Yıllardır Kayseri’yi yalanlarla kandıranlar, bir kez daha Kayseri’yi kandırmak için harekete geçtiler. Neymiş 6 bin yıllık tarihin en büyük yatırımıymış. 18 yılda Kayseri’ye ancak 4 milyar liralık yatırım yapanlar, açılışmış tesisleri yeniden açıp, özel sektörün yaptığı yatırımları sahiplenerek 54 milyar liralık yatırım yaptığını söyleyenler, bir kez daha Kayserilileri kandırmaya çalışıyor. Bu 6 bin yılın yatırımı değil, 6 bin yılın en büyük yalanı… Eğer dedikleri yatırımın yarısını yapmış olsalar Kayseri bir Kayseri daha olurdu… “ ifadelerini kullandı

 

 

Çetin Arık, TMSF tarafından el konulan şirketlerin çalışanlarının fabrika servisleri ile miting alanına taşınması ve miting alanında yoklama yapılmasını görüntülenmesi sırasında Öz Ağaç İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Emin Hayta ve yanındakiler tarafından engellenmesini de değerlendirdi. Söz konusu kişilerin emekçilerin değil, patronların temsilcisi olduğunu belirten Arık, “Kamu gücünü kullanarak, işçileri taşıyarak miting yapacaklarını söylediğimizde bizi yalanladılar. Miting alanına taşınan işçi kardeşlerimizin bilgi vermesi üzerine TMSF tarafından el konulan bir fabrikamızın önünde işçilerin çıkışını ve miting alanına taşınmasını görüntüledik. Emekçilerin hakkını savunması gerekirken patronların verdiği sıfır zammı alkışlayan sendikanın temsilcilerinin müdahalesi ile karşı karşıya kaldık. Biz onların emekçilerin değil patronların temsilcisi olduğuna defalarca tanıklık ettik. O yüzden emekçilerin miting alanına taşınmasına karşı çıkmak yerine, bizzat görev almasına da şaşırmadık. Ve biz her zaman ve her yerde emekçi kardeşlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz.” dedi.