CHP'li Acar'dan AK-RTÜK ve  AK-YÖK suç duyurusu

CHP'li Acar'dan AK-RTÜK ve AK-YÖK suç duyurusu
24 Haziran 2013 14:30

CHP Antalya Milletvekili Av.Gürkut Acar, Taksim Gezi Parkı olaylarını haber veren Halk Tv, Ulusal Kanal, Cem TV ve EM TV’ye ceza vererek tarafsızlığını kaybettiği gerekçesiyle RTÜK ile AKEV’in Antalya Üniversitesi kuruluş sürecinde engeller çıkardığı gerekçesiyle de YÖK hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Acar, “İktidara göbekten bağımlı hale gelen AK-RTÜK ve AK-YÖK’ten davacıyım” dedi. Acar, Başbakan’ın CHP’yi “laiklik karşıtlığı” ile suçlamasına tepki göstererek, “Laiklik karşıtlığından sabıkalı bir parti, CHP’yi suçlayamaz” diye konuştu.
   
    CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, RTÜK ve YÖK üyeleri ile ilgili suç duyurularını paylaştı. Acar, “Bağımsız olması gereken ancak AKP iktidarının aklaştırdığı, “AK-RTÜK ve AK-YÖK” ile ilgili suç duyurusunda bulunuyorum” dedi.  Bütün dünyanın, Taksim Gezi Parkı’nda 30 Mayıs’ta başlayan olayları çok ciddi ve çok önemli bir haber olduğunu gördüğünü ancak AK-RTÜK’ün  bunu anlayamadığını olayların başladığı saatlerde “olanı-biteni” yani gerçeği  ekranlarına taşıyan Halk TV, Ulusal Kanal, Cem TV ve EM TV’nin “AK-RTÜK” tarafından cezalandırıldığını söyleyen Acar, “Bu kararlarla birlikte artık Türkiye’de haber vermek suç haline getirilmiştir. Türkiye’nin ayağa kalktığı saatlerde belgesel yayınlamak, penguen belgeseli yayınlamak  AK-RTÜK’ün habercilik düşüncesinin örnekleri olabilir ancak bunun halkın haber alma özgürlüğüyle bağdaşmadığı açıktır.  O günlerde halk sokaklarda bir çokhaber kanalını protesto etti.  Neden? Çünkü haber kanalları haber vermiyordu, veremiyordu.  Halk haberine sahip çıktı, haberinin peşine düştü” dedi.

TRT PROVOKASYONU

RTÜK, “şiddeti özendiriyor” diye 4 kanala ceza verirken, TRT’nin “bu “provokatörlüğünü” görmezden geldiğini savunan Acar, “TRT’nin aynı günlerde  ‘Türk Bayrağı Yaktılar’ haberi provokasyondur.  ‘Kocaeli’de camiye saldırdılar’ haberi bir provokasyondur.  Milletin bir bölümünü, vatandaşların dini duygularını istismar etmek için onları sokağa dökmek için yapılmış haberlerdir. Başbakan’ın diliyle provokasyon yapılması ve buna seyirci kalınması suçtur. Bunun anayasal olarak bağımsız ve tarafsız olması gereken kurumlar tarafından yapılması daha vahim bir tablodur. RTÜK, haber verenlere değil, AKP’nin televizyonu  haline gelen, provokasyon içerikli haberler yapan  TRT’ye baksın.  RTÜK üyeleri tarafsızlığını yitirmiştir. RTÜK üyeleri, haber veren kurumları cezalandırarak görevlerini kötüye kullanmıştır. Medya üzerinde ağır bir baskı olduğunu görüyoruz. Sansür örnekleri, otosansür örneklerini hergün önümüze geliyor. Gazeteciler bir bir işsiz kalıyor. Şimdi bağımsız olması gereken kurumlar eliyle haber cezalandırılıyor. Buna karşı çıkmak demokrasi isteyen, özgürlük isteyen herkesin görevi olmalıdır. Bu kapsamda suç duyurusu dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bugün sunacağım.”

YÖK ANTALYA ÜNİVERSİTESİ’Nİ ENGELLEDİ

    YÖK ile ilgili de suç duyurusunda bulunacağını belirten Acar,  Türkiye’de sayısı en hızlı artan kurumlardan birisinin de vakıf üniversiteleri olduğunu, “zincir marketler” gibi yandaş vakıflara vakıf üniversiteleri kurdurulduğunu kaydetti. Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı’nın 2008 yılından bu yana “Antalya Üniversitesi”ni kurmak için uğraştığını ancak sonuç alamadığını ifade eden Acar,  şunları söyledi:

2008’de başvuru yapıldı,şu eksik dendi. Eksikliğini tamamladı, ‘malvarlığı şu kadar olması lazım dendi’, malvarlığını 15 milyona çıkardılar, ‘hayır koşul değişti 25 milyon yapacaksın’ dediler. 5 yıldır sonuca ulaşılamadı. Burada iyi niyet olmadığı açıktır. Maç oynanırken, kural değiştirilmez. Hukukta kazanılmış hak diye bir kavram vardır. Hukuk devleti, kazanılmış hak, eşitlik ve adalet üzerinde kurulur. Bunlar olmazsa olmaz. Bu noktada da YÖK üyelerinin siyasi gerekçelerle görevini kötüye kullandığını düşünüyorum. bu nedenle de suç duyurusunda bulunuyorum. Uygulamaları ve icraatlarıyla iktidara göbekten bağımlı hale geldiği görülen AK-RTÜK ve AK-YÖK’ten davacıyım. Davamın da takipçisi olacağım.

AKP SABIKALI

Acar, bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’yi laiklik karşıtlığıyla suçlaması ile ilgili sorusu üzerine de “AKP, siyasi parti olarak Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik karşıtı odak olduğu için cezalandırılmış bir partidir. AKP, laiklik karşıtı uygulamaları nedeniyle cezalandırılmıştır. Bu konuda sabıkalı bir partidir.  Hakkında kesinleşmiş ceza vardır.  Bu ceza laikliğe aykırı davranışları nedeniyle verilmiştir. Bu suçtan sabıkalı bir partinin CHP’yi suçlaması ancak yalan ve tezvirattır” diye konuştu.