CHP Milletvekilleri Kel Dağı’ndaki Radar Üssü’ne gitti

CHP Milletvekilleri Kel Dağı’ndaki Radar Üssü’ne gitti
9 Eylül 2013 14:05

Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ndeki Kel Dağı’nda kurulan radar üssüne giden CHP milletvekilleri Kamer Genç ve Refik Eryılmaz, ‘yasak’ olduğu gerekçesiyle içeri alınmadı. Eryılmaz, üssün kimin tarafından inşa edildiği ve kimin denetiminde olduğu sorularına yanıt alamadıklarını belirterek konuşu soru önergesiyle TBMM’ye getireceğini söyledi.

 

 

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Tunceli Milletvekili Kamer Genç’le birlikte Yayladağı’ndaki Kel Dağı Radar Üssü’ne gittiklerini ve burada yüzbaşı rütbesindeki bir Türk subayı tarafından karşılandıklarını söyledi. Üsse girmelerine izin verilmediğini belirten Eryılmaz, şunları söyledi:

 

“Türkiye’nin gündeminde olan Kel Dağı’na inşa edilen radar-füze üssüne gittik. 2 saatlik zorlu bir yolculuktan sonra, Kel Dağı’nın tepe noktasına ulaştık. Üssün girişinde yüzbaşı rütbesinde bir komutan ve üssü korumakla görevlendirilen askerler karşıladı. Üssü ziyaret etme talebimiz maalesef kabul edilmedi. Üssün kim tarafından inşa edildiği, kimin denetiminde olduğu, hangi amaçla kurulduğu, kime hizmet edeceği, kimin kontrolünde olacağı, üste yabancı askerin bulunup bulunmadığı gibi sorulara cevap aradık. Ancak bu soruların muhatabı, bizzat Başbakan olduğu için cevap alamadık. Yarın bu soruları bir soru önergesi ile TBMM gündemine getireceğim.”

 

“ÜLKEMİZİN ULUSAL GÜVENLİĞİ TEHDİT ALTINDA”

 

Kel Dağı Radar Üssü’nde ABD askerlerinin bulunduğu yönünde ciddi iddialar olduğunu savunan Eryılmaz, bu iddiaların mevcut görevliler tarafından yalanlanmadığını belirterek, şöyle devam etti:

“Eğer iddia edildiği gibi burada yabancı asker varsa ya da üs, ABD veya NATO’nun denetiminde ise bunun için hükümetin Meclis’ten izin alması gerekmektedir. Böyle bir izin alınmadığına göre, hükümet anayasayı ihlal etmiş, anayasal suç işlemiştir. Bu olayın peşini kesinlikle bırakmayacağım. Bütün Akdeniz’e ve bölgeye hakim olan bu üssün, yabancı güçlerin elinde olması demek, ülkemizin ulusal güvenliğinin de tehdit altında olduğu anlamına gelir.Tayyip Erdoğan hükümeti, küresel güçlerle yaptığı işbirliği, verdiği tavizler ve teslimiyetçi politikaları ile ülkenin dört bir tarafını ABD ve NATO üslerinin kuşatması altına sokmuştur.”

 

“BAŞBAKAN İLLE DE SAVAŞ İSTİYOR”

 

“Kendi ülkemizde yabancı konumuna düştük” diyen CHP Milletvekili Eryılmaz, ülkedeki yabancı üslere girmek istediklerini ancak buna izin verilmediğini söyledi. Türkiye sınırında hareketliliğin arttığını ve çok sayıda asker sevkiyatının yapıldığını ileri süren Eryılmaz, şöyle konuştu:

“Apaydın Kampı’na girmek istedik, ‘yasak’ dediler, Kel Dağı’ndaki radar üssüne girmek istedik, ‘yasak’ dediler, Malatya Kürecik Üssü’ne girmek istedik, ‘yasak’ dediler, İncirlik Üssü’ne, Kesecik Üssü’ne ve Türkiye’nin diğer bütün üslerine girmek istedik, cevap hep aynı oldu. Ülkeye ihanet başka nasıl olur bilmiyorum. Ayrıca, bir haftadır Yayladağı sınırına, yaklaşık 500 araçlık askeri aracın giriş çıkış yaptığı, asker ve silah taşıdığını öğrendik. Bölge iyice ısınmış. Başbakan ille de savaş istiyor. Biz de, buna asla sessiz kalmayacağımızı, halkımızla beraber savaşa karşı duracağımızı haykırıyoruz. Başbakan ve tayfası, ille de savaş istiyorsa, Suriye’ye çocuklarını göndersin. İsrail ve Amerika’nın çıkarları için Mehmetçiğin kan dökmesine izin vermeyeceğiz.”

 

 

5f7475636daf0a8f561814521f63cfc1 06d41acaf1ad62fae2d03f76d237c14f cbb6984bd3506e7099d147fcd29e25ac d0c71ef6b00265c9af7ac5877168e703 fd1b575be04c1900d2cd48315694b3fc