CHP liderinden Şok Açıklama

CHP liderinden Şok Açıklama
13 Ocak 2012 09:58

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde bir bilgisayar programı olduğunu ifade ederek, ‘İktidar, hedefindeki kişileri bu sistemle belirliyor’ dedi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde bir bilgisayar programı olduğunu ifade ederek, ‘İktidar, hedefindeki kişileri bu sistemle belirliyor’ dedi

 

Habertürk TV’de soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisine gelen özel bir bilgiyi ilk kez paylaştığını ifade etti ve şunları söyledi:

 

Önce suçluyu belirliyorlar. Bakın sistem nasıl çalışıyor anlatayım size. Diyelim ki bir ismi hedefe koyduk. Onunla ilgili bir sistem var. O kişinin bilgilerini yüklüyorlar bilgisayara. O kişi kimlerle o saatte hangi kişilerle konuşmuş. Son 5 -6 yıl. Hepsini bilgisayarda tespit ediyorlar. Sistemin adını da biliyorum. Bu kişilerin telefonları dinlenmeye başlanıyor. Konuşmaların hepsi çıkıyor. Dinleme kararı almak çok kolay.

ÖZEL YAŞAM ARAŞTIRILIYOR

Bilgisayar programı olan bir sistem. Emniyet’te kullanılıyor. İstihbaratta. Önce kişiyi belirliyorsunuz. Bana gelen özel bir bilgi. Tüm her şeyi araştırıyorlar özel yaşam dahil buna. İstedikleri an her zaman çıkarabilirler. Bende bir kayıt yok, bilgi var. Bunu hiçbir kimse yapmıyoruz diyemez.

 

İKTİDARIN HEDEFİNDEKİLER

Biraz daha olgunlaşınca Meclis’e getireceğiz. Her istihbarat kuruluşunun elinde belki bu tür program vardır. Terörü izlemek için bu yapılabilir. Bunlar niye var diye suçlamıyorum. İktidar hedefindeki kişiler için bu sistemin kullanılmasını eleştiriyoruz biz. Bu tür programın MİT’te olduğunu sanmıyorum. Kişileri suçlu veya sanık diye görüyorlar. O bilgisayar programıla her şeyi ortaya çıkarıyorlar.

İLİŞKİLER ORTAYA DÖKÜLÜYOR

Sistem şu anda Emniyet’te kullanılıyor. Tayin eden siyasi otorite. Bütün ilişkilerini ortaya döküyor. Bunların hepsi ortaya çıkıyor.

TEK ŞEY KALDI DAĞA ÇIKMAK

Tutuklu milletvekillerinin ve gazetecilerin durumlarını gittiğimiz her ülkede ve ortamda dile getirdik. Tek şey kaldı elimize silah alıp dağa çıkmak. Her şeyi yaptık.
Voltaire’in ifade özgürlüğünü ihlal edemezsiniz.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa parlamentosuna bir mektup yazarak, Ermeni soykırımını inkar etmeye ceza öngören teklifin Fransa Anayasa’sına aykırı olduğunu belirtti. Fransızca bilen Kılıçdaroğlu, Fransızca olarak kaleme aldığı mektubu, Fransa solunun 3 önemli ismine gönderdi.

 

VATAN’ın edindiği mektup, Fransadaki seçimlerde Sarkozy’nin en güçlü rakibi Cumhurbaşkanı adayı François Hollande, Fransa Senato Başkanı Jean-Pierre Bel ve Sosyalist Parti Başkanı Martine Aubry’ye gönderildi. Kılıçdaroğlu’nun 2,5 sayfalık mektubu özetle şöyle:

İNANMIYORUZ: Türkler, Voltaire ve Diderot’un ülkesinin ifade özgürlüğünü ihlal edecek olan bir yasayı kabul edebileceğine inanamamaktadır. Türkler şirket projelerini tamamen Avrupa’ya entegre etmeyi planlıyor. Fransız parlamentosu seçimlerinin bu şekilde devam etmesi halinde anti-Türk olan ve anayasaya aykırı olan bu yasa, göründüğüne göre sadece Fransa’yı etkilemez, aynı zamanda Avrupa Birliği’nde haksız ve düşmanca davranış olarak algılanacaktır.

VATAN