CHP Kocaeli Büyükşehir adayı Atasoy Bilgin: 1 Nisan’da halk, Kocaeli’nin 50 yılını planlayan bir başkanla uyanacak

CHP Kocaeli Büyükşehir adayı Atasoy Bilgin: 1 Nisan’da halk, Kocaeli’nin 50 yılını planlayan bir başkanla uyanacak
12 Mart 2024 09:53

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atasoy Bilgin, “1 Nisan’da vatandaş, ‘evet Kocaeli’nin sorunları vardı. CHP’nin belediye başkanı geldi ve sorunlarımızı çözdü’ diyecek. Kocaeli halkı 1 Nisan’da kentin 10 yıllarını 50 yıllarını planlayan başkanla uyanacak” dedi.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atasoy Bilgin, kocaelikoz.com’dan Yasemin Kaya’ya konuştu. CHP belediyelerinin Yuvacık Barajı ve doğalgaz gibi Kocaeli’de yıllara yayılan kalıcı hizmetler kazandırdığını ifade eden Bilgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın kalıcı eser yapmadığını söyledi. AK Parti belediyelerinin Kocaeli’de yıllardan beri süregelen trafik sorununa çare olacak projeler üretemediğini söyleyen Bilgin, görev nasip olursa başta deprem olmak üzere halka kalıcı hizmetler yapacaklarını ifade etti.

 

 

 
‘CHP’NİN BAŞKANI SORUNLARI ÇÖZMEYE GELDİ DİYECEKLER’

 
31 Mart seçimlerinin ardından vatandaşın sosyal belediyeciliğe uyanacağını vurgulayan Bilgin: “Evet Kocaeli’nin sorunları vardı, CHP’nin belediye başkanı geldi ve sorunlarımızı çözdü diyecekler. 1 Nisan’da öncelikle bu kentin 10 yıllarını, 50 yıllarını planlayan bir belediye başkanıyla uyanacak Kocaeli. Ya da bu kenti kentsel dönüşümün nasıl yapılmasıyla gerektiğiyle ilgili kamuoyu ile tartıştırıp en doğrusunu hayata geçirecek bir belediye başkanıyla uyanacaklar” dedi.

 

 

‘CHP’NİN BÜTÜN İLÇELERDE ŞANSI ÇOK YÜKSEK’

 
Seçimde bütün ilçeleri kazanacaklarını söyleyen Bilgin, Gebze’de işbirliği kapsamında destekledikleri TİP adayı Erkan Baş’ın şansının CHP’den yana yüksek olduğunu vurgulayarak: “Başiskele’de, Derince’de, Karamürsel’de, İzmit’te, Dilovası’nda CHP’nin seçim kazanma ihtimali var. Ben Kocaeli’de CHP’nin bütün ilçelerde şanslı olduğunu düşünüyorum. Gebze ise bir işçi kenti. İttifak yaptığımız başka ilçeler de olmuştu Erkan Baş’ın da Gebze’de aday olması çok önemli. TİP’e gelen oyların da bize geleceğini önemsiyorum” ifadelerini kulandı.