CHP Gençlik Kurultayı öncesi disiplin gerilimi

CHP Gençlik Kurultayı öncesi disiplin gerilimi
12 Nisan 2013 11:35

14 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan CHP Olağanüstü Gençlik Kurultayı öncesi, Adana İl Yönetim Kurulu, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Polat ve Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Babayiğit’i tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk etme kararı almıştı.


H&H ÖZEL HABER

Halkın Habercisi’ne konuşan CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Polat ve Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Babayiğit’in açıklamalarını aynen yayınlıyoruz:

GÖKHAN BABAYİĞİT


Adana İl Yönetim Kurulu’nun almış olduğu kararın hukuki hiçbir yönü yoktur. Bizi neyle suçladıkları bile belli değildir. Bu karar tamamen siyasidir ve 4500’e yakın üyesi bulunan Adana gençliğine ihanettir. Bu kararın altına imza atanlar, hatalarından bir an evvel dönmelidirler. Adana Gençlik Kolları delegasyonunun vereceği kararı engellemeye yönelik bu girişimi asla kabul etmiyoruz. Kendisini örgütün üzerinde görenler, gün gelir o örgütün iradesiyle tepe taklak olurlar. Bizler de yol arkadaşlarımızla birlikte bedel ödemeye hazırız. Hakkımızda verilen hüküm ne olursa olsun, bu haksızlığa karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hiçbir güce boyun eğmeyeceğiz.

EKREM POLAT


Hukuki yönden hiçbir geçerliliği olmayan bir karar alınmıştır. Bu karar, tamamen “Seçme ve seçilme hakkımızı gasp etmeye” yönelik bir karardır. Sosyal demokrat bir partide, böyle bir kararın alınması büyük bir skandaldır. Gençlik Örgütlerimiz de bu anlamda tepkilerini çok sert bir şekilde ortaya koymuştur. İl Gençlik Kolları Başkanımız Gökhan Babayiğit ile birlikte yasal ve demokratik yönden her türlü mücadeleyi vereceğiz.