İmamoğlu: Milletimiz ‘sözde yatırım’ların devrini bu seçimde bitirdi, Kanal İstanbul denen ucubeye de ‘bay bay’ dedi!

İmamoğlu: Milletimiz ‘sözde yatırım’ların devrini bu seçimde bitirdi, Kanal İstanbul denen ucubeye de ‘bay bay’ dedi!
2 Mayıs 2024 10:57

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Avrupa Yakası İçme Suyu Yatırımları töreninde yaptığı açıklamada, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını hatırlatarak, “Sözde yatırımların devrini zaten milletimiz bu seçimde bitirdi. Zarar veren, cebindeki paraya göz diken anlayışı da bitirdi” dedi. İmamoğlu, son seçimlerle birlikte vatandaşın “Kanal İstanbul denen ucubeye de ‘bay bay’ dediği” söyledi.

 

 

 

 

İmamoğlu, “İsrafa dayalı bir sistemle yönetir bir avuç insanın ihya edilmesi gibi meseleyi görürseniz açıkçası geleceğimizi karartan işler olur. Buna müsaade etmeyeceğiz. İBB’nin bütün yatırımlarının işlerini şeffaf katılımcı ve bilimsel süreçlerle yönettik devam ediyoruz. Plansız projesiz, seçimde insanların gözlerini boyamak için değil, insanları aldatmak için değil insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için yol yürüdük. Sözde yatırımların devrini zaten milletimiz bu seçimde bitirdi. Zarar veren, cebindeki paraya göz diken anlayışı da bitirdi. Hatırlayın Kanal İstanbul’un ismini bile ağızlarına alamadılar. İsmini anmamalarına rağmen gündemimizde yok değip insanımızı hadi bu seçimde de aldatırız demelerine rağmen hem onlar aldatamadılar hem insanımız aldanmadı hem de Kanal İstanbul denen ucubeye insanımız bay bay dedi. Onu artık gündeminden kaldırdı İstanbul’un” diye konuştu.

 

 

Melen Barajı için iktidara çağrı: Kurumların arasına soğukluğu sokan bir siyasi anlayıştır, gelin birlikte düşünelim

 

 
İmamoğlu tasarruf çağrısı yaptı; “Bu dönemde bütün dünyanın dikkate değer bir biçimde yatırımlarına özen gösterdiği bir kısım uygulama şartı olduğunu hatırlatmak değerli. Önümüz yaz, Türkiye’nin bir kısmında yine kuraklık hissi başladı, dönem dönem küçük yağmur geçişleri bile bizi mutlu ediyor. İstanbulumuzun 50 yıllık, 60 yıllık su sorununu çözdük diye tariflenen Melen Barahı konusunda hâlâ sorun çözülmesi. Orada kocaman çatlak bir gövdeyle inşaat duruyor. Nasıl düzeltileceği konusunda harekete geçilmiyor, bu olumsuzluğun bütün kurumlara iletildiğini ifade edeyim. Cevap bile yazılmıyor, yazılamıyor. Bu konuyu bizimle masada konuşsalar sorunu birlikte çözsek daha güçlü işler yaparız. Kurumların arasında bu soğukluğu sokan bir siyasi anlayıştır. O siyasi anlayışı bu seçimde her ne kadar yerel yönetimlerde uzaklaştırmışsak bile halen hükümetin bazı kanallarında aynı anlayış devam ediyor. Bunun insanlarımıza faydası yok, bundan vazgeçin, birlikte düşünelim, konuşalım.”

 

 

“Sendikasız çalışan kalmasın”

 
1 Mayıs İşçi Bayramı’nı da kutlayan İmamoğlu, “Yarın işçinin ve emekçinin bayramı biz bu bayramı çok önemsiyoruz bayram tabii ki aynı zamanda bizim dertlenme günümüz, işçimizin emekçimizin derdine dertleneceğiz ve çözüm bulma konusunda bize düşen payıyla en üstün sorumluluğu üzerimize alacağız. Ama ülkemizde biliyoruz ki ne yazık ki işçinin emekçinin özellikle emeklinin derdi büyük. Biz dayanışmayı özellikle bizim özellikle emekli büyüklerimizin ama aynı zamanda toplumun her kesiminin yanından olacak şekilde bu yatırımların yanı sıra artırmayı da o insanlarımızın yanında olacağız. Sendikasız çalışan kalmasın. Biz sendikalı çalışan sayısını iki katına çıkardık” ifadelerini kullandı.