Bektaşi kamuoyuna açıklama

Bektaşi kamuoyuna açıklama
31 Temmuz 2012 19:02

Uzun zamandır Türkiye'de Alevilik üzerinden bazı girişimlerde bulunuldu öncelikle Aleviyim demek bile cesaret işi idi.

Geldiğimiz noktada Alevilik ayrı  bir din  söyleminin  derinleştirilmeye  çalışıldığı  bir  dönemde bir yandan da  Bektaşilik  üzerinden oyunlar  oynanmaya çalışılıyor.Alevilik İslamın içinde ve  özündedir.Bunu  söyledikten  sonra  İslamın içindeki 12 büyük tarikattan birisi olan Bektaşiilik  Hacı Bektaş-ı Veli 'nin  kurduğu  bir  tasavvufi yoldur ve  islamın yine  özünü  oluşturmaktadır.
 
Bektaşilik  bugüne  kadar hiç  bozulmadan devam etmiştir.Hem Alevilerin hem  Sunnilerin yani  her  insana açık Bektaşilik bugün  biraz   az  daha az bilinmektedir.Yunus  Emreleri  yetiştirmiştir.Dergahların kapanması ile  Hacı Bektaş-ı Veli dergahının son postu olan Salih Niyazi Baba Önce Ankara sonrada  Arnavutluk 'a  gidip Hakk'a yürüyene kadar  orada  kalmıştır.Dede  Babalık  makamı Hacı Bektaş  'ı  temsil  eder.Dergahların kapanması ile Dede Babalık makamıda  kapanmıştır ve ne  zamanki Hacı Bektaş-ı  Veli  dergahı  açılır Bektaşi Babalardan biri buraya  oturacaktır. Arnavutluk'taki Mondi Baba  henüz bir derviş iken Ankara'ya geldiğinde Dedebablık makamının kapalı olduğu ona söylemiştir ve “dedebabalık makamı seyyah  değildir, yer değiştirmez, bu yanlıştan  vaz  geçin”  denilmiştir.
 
Ankara'da Dedebaba  olarak ilan  edilen babaların da  aynı yanlışı tekrar etmeleri ve ardından  Bektaşi'liğin Arnavutluk 'ta ayrı  bir din gibi anayasaya  girmesi  ile  Dedebabalık makamının yeri ile ilgili görüşler ayrı bir  boyut kazanmıştır .  Arnavutluk'ta  DÜNYA BEKTAŞİLER BİRLİĞİ adı ile kurulu düzen bir dedebabalık düzeni değil, yolu sürdüren bir düzendir.  Öte yandan Mondi  Baba  TRT 'de çıktığı   programda, bir   yanlış çeviri  mağduru olmuş “Kuran yol göstericimizdir” demiş ancak çevirmen bu deyimi “Kuran'a  saygılıyız”  diye çevirmiştir.  
 
Bilinmelidir ki,  Bektaşilik İslamın  içindedir. Halen Dedebabalık makamı  kapalıdır. Zamanı  gelince  Bektaşilerden bir  baba  DEDEBABA  görevini  alır. Dünya  Bektaşiler   Birliği  de o düzenin bir parçasıdır ve parçası olarak kalacaktır.  
 
Saygı  ve Sevgilerimle
DR ALİ ARİF ÖZZEYBEK


Yazarın Son Yazıları:
Herkes için eşit fırsatlar sunan Anayasa Mümkün mü ? Batsın bu dunya.
Bu kan durmalı; Çözüm önerim
CHP yenileştirmeci olmalıdır