Başbakan'ın gözü can arkadaşının makamında

Başbakan'ın gözü can arkadaşının makamında
27 Temmuz 2009 11:37

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın asıl hedefinin cumhurbaşkanlığı olduğunu savundu.

Partisinin Mersin il kongresine katılan Bahçeli’nin burada yaptığı konuşmasında hedefinde yine Başbakan Recep Tayip Erdoğan vardı. Konuşmasında iktidarı ağır dille eleştiren Bahçeli, “Ülkeyi yönetmekte olan AKP zihniyeti Türkiye’mizi çok büyük sosyal ekonomik sıkıntılara bırakmıştır” dedi.
 
MHP’yi geleceğe hazırlayacak olan 9. Olağan Büyük Kurultayı 19 Kasım 2009 tarihinde yapacaklarını hatırlatan Bahçeli, “Bu kongrelerim Türk siyasi partilerine güzel bir olgunluk ve güzellik göstermektedir. 9 Kasım’daki bu kurultay 2011 yılı milletvekili seçimlerinde partimizi iktidara hazırlayan kurultay olacaktır. Önümüzdeki seçimlerde arkadaşlarımızın gayretiyle bu bayrağımız daha da yükseklerde dalgalanacaktır. MHP varlığı milletin, ülkemin varlığı demektir. Bu birlikteliği varlığımızı gölgelemek isteyenleri bu davadan uzaklaştırırız. Arkadaşlar uyanık olarak davanıza sahip çıkın. Fitne fesat hesapları yapmayın, hizmet edin. Böyle şeyler sezdiğim anda bu davadan sizi uzaklaştırırım. Mersin’de bütün oylara talip olun. Belediye ve milletvekili sayılarını artırmanızı istiyorum” şeklinde konuştu.

“AKP ÜLKEYİ YOKSUL ETTİ”
 
”Türkiye’miz çok büyük sosyal ekonomik sıkıntılar içerisinde” diyen Bahçeli, şöyle konuştu: “Türkiye 21. yüzyıldaki lider olma fırsatını bu iktidar yüzünden kaçırıyor. Ülkeyi yönetmekte olan AKP zihniyeti ülkeyi yoksul hale getirmiştir. Onun için AKP zihniyetinden Türkiye’yi MHP kurtarabilir. Onun için MHP başarısı gölgelemekte ve partimizle uğraşmaktadırlar. Partimizi tahrip edip parçalamak istiyorlar. MHP iktidarından korkanlar var. Türkiye’nin arkasından çatışma ve bölme faaliyetleri yürütülmektedir. Bu ülkeyi yok etmek istiyorlar. Buna çok dikkat etmeliyiz. Buna fırsat vermemeliyiz. Bu yüce millet kavga, cebelleşme, kamplaşma, çatışma, kardeşliğin bozulmasını istemiyor. Bu millet kardeşçe yaşamak rüyasıyla yaşıyor. MHP kavga ve çatışmadan, parçalaşmadan yana değil. Barıştan kardeşlikten yanadır.”
 
BAŞBAKAN’I HESABI ÇANKAYA
 
Başbakan Erdoğan’ın milleti aldattığını, kandırdığını öne süren Devlet Bahçeli, sık sık öksürerek sürdürdüğü konuşmasında “AKP’nin inandırıcılığı kalmamıştır. Küçülen ekonomi, var olan işsizlik sürekli artıyor. Şu anda 6,5 milyon işsiz var. Her gün kapanan işyerleri artıyor. İşsizlik her geçen gün daha da artıyor. Ekonomideki bütçe açıkları yüzünden zamların ardı arkası kesilmiyor. Bütçe açığı 23 milyar TL’yi buldu. Böyle bir açığı kapatmak isteyen iktidar için zam ve vergiye yüklendi. Bu yüzden de yoksullaşma arttı. Tüm bunlar yaşanırken Başbakan, 2011 yılında milletvekili olmaktan vazgeçiyor. Niye vazgeçiyor, çünkü Erdoğan can arkadaşı olan Abdullah Gül’ün yerine gözüne dikiyor. Şayet Başbakan’ın böyle bir hesabı yoksa çıkar ‘Cumhurbaşkanlığı hesabım yok’ der” dedi.
 
Bahçeli’nin salondan ayrılmasının ardından, İl Başkanlığına aday olan mevcut başkan Mahmut Tat ile birlikte Metin Men ve Aytuğ Gezer için delegeler oylamaya geçti.

mynet