Balıkesir’de CHP’li Ahmet Akın’la aynı isme sahip bağımsız adaya ulaşılamıyor!

Balıkesir’de CHP’li Ahmet Akın’la aynı isme sahip bağımsız adaya ulaşılamıyor!
29 Şubat 2024 08:41

Balıkesir’de CHP’li Ahmet Akın’a rakip olan bağımsız aday Ahmet Akın’ın “kopya aday” tartışmalarının ardından işine gitmedi ve telefonlarına yanıt vermedi ileri sürüldü.

 

 

Cumhuriyet’ten Sertaç Eş imzalı habere göre, Balıkesir merkezde bir lokantada çalışan Akın, dün işe gitmedi. İşyerinden “Bugün işe gelmedi, yarın arayın” denirken, telefonundan da Akın’a ulaşılamıyor. Akın’ın hem lokantada çalışıp hem de propaganda çalışması yapıp yapamayacağı bilinmiyor.

 

 
Kazanma şansının yüksek olduğu düşünülen CHP’nin Balıkesir Belediye başkan adayı Ahmet Akın, kendisiyle aynı isme ve soy isme sahip bir kişinin aday gösterilmesi hakkında, “Korkudan, şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yönteme başvurdular. Ahmet Akın isminde bağımsız bir aday çıkardılar. Korkunun ecele faydası yok. Fakat kimsenin korkmasına da gerek yok. Balıkesir’i beş yıldır yöneten iktidar temsilcileri tarafından kurulan bu kirli tezgâh nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediye seçimlerinde iki tane Ahmet Akın var. Biri CHP’nin logosunun altında ben olacağım. Diğeri de bağımsız bir Ahmet Akın. Bu tezgâhı kurgulayanlar, ‘Ahmet Akın kazanıyor, geliyor. Entrikayla yalanla onun seçimi almasını engellemeye çalışalım’ diye düşünüyorlar. Onlara yazıklar olsun diyorum. Kuvayı Milliye kentine yakışmayan davranışlarda bulunanlara yiğit Balıkesirliler 31 Mart’ta gereken yanıtı sandıkta verecek” ifadelerini kullanmıştı.