Aşk ve siyaset üzerine…

Aşk ve siyaset üzerine…
6 Kasım 2023 17:22

Serkan Aydın yapımcılığını, yönetmen yardımcılığını ve başrolünü üstlendiği, Tarık Günersel’in yazıp/yönettiği “Aşk ve Siyaset” adlı oyunda canlandırdığı Başvekil Kaya Düşsel rolü hakkında şunları söyledi :

 

 

“Öncelikle 50’li yılların Türkiye’sini incelemem gerekiyordu. Gazete arşiv ve yayın taramaları yaptım, belgeseller izledim. Sonrasında bu kişi neye, hangi durumda nasıl tepkiler verir, duygu dünyası nasıldır, bunları düşündüm. Nasıl yürür, nasıl bakar, nasıl oturur, kimi sözcükleri nasıl vurgular, konuşurken ellerini nasıl kullanır. Tüm bu detaylara yoğunlaştım, diyebilirim.

 

 

Mevki, unvan, güç zehirlenmesi kıskacına rağmen, Kaya’nın insan özelliklerini, içtenliğini ortaya çıkartmaya özen gösterdim en çok. Yüreğiyle beyni arasında koşan çocuğun muzipliğine göz yumuşunu yansıtmayı hedefledim. Şöyle açıklayayım: Günersel, karakter/hadiseleri belli bir şiirsel gerçekliğin üstüne oturtmuştu. En yenilmez, en acımasız, en amansız hüzünlerle sınanırken bile Oya ve Kaya bir ‘belki’ ye sığınmışlardı. Aslında Kaya karakterinde kendime rastladım zaman zaman, bir tür kesişme, buluşmaydı bu yaşadığım. Belki de kendi yaralarımdan tanıdım en çok onu. Birbirimizin öyküsünde nefes alıp vermeye başladık giderek. Ve bazen rüyamda boşlukta sallanan bir ilmeğe doğru yürüdüğümü gördüm.”