Annelere polis müdahalesi

Annelere polis müdahalesi
28 Eylül 2013 23:02

Tuzluçayır’da “Bu inşaatta çocuklarımızın kanı var” diyerek Cami-Cemevi inşaatına yürüyen Tuzluçayırlı annelere polis müdahale etti. Müdahalenin üzerine Tuzluçayırlılar toplandı.

22.31 Abidin Aktaş Sokak’ta belli aralıklarla kurulan ve günlerdir hazır tutulan çok sayıda barikat çevik kuvvetin müdahalesini bir nebze durdurdu. Direnişçiler barikat arkalarında.

22.18 Polisin müdahalesinden esnaf da zarar görüyor. Dükkanların camları gaz bombalarıyla kırıldı. Abidin Aktaş Sokak girişi gaz yoğunluğu altında.

22.13 Müdahale sürüyor. Akrep, Tuzluçayır Meydanı ve Abidin Aktaş Sokak arasındaki barikattaki direnişçilere de müdahale etti. Bir direnişçi yaralandı.

22.06 Polis, Tıp Fakültesi Caddesi’nden de müdahaleye başladı. Akreple yapılan müdahale trafik akarken ve araçlar yolda seyir halindeyken gerçekleşti. Atılan gaz bombalarına direnişçiler karşılık vermeye başladı.

21.52 Polis, gaz ve ses bombalarıyla müdahale etti.

21.48 Direniş alanına kamyonetle barikat malzemesi getirildi. Polis, kamyonete ve kamyonet çevresindekilere onlarca gaz bombası attı. Barikat malzemeleri işbirliğiyle boşaltılıyor.

21.40 Direnişçiler yeniden Süleyman Ayten Caddesi’nde. Barikatlar güçlendiriliyor.

21.34 Çevik kuvvet polisleri, ara sokaktan Süleyman Ayten Caddesi’ndeki direnişçilere doğru müdahaleye başladı. Atılan yoğun gaz bombaları nedeniyle direnişçiler Abidin Aktaş Sokak’a çekildi.

21.28 Süleyman Ayten Caddesi’ndeki polis, inşaat alanına doğru geri çekilmek zorunda kaldı.

21.26 Gaz bombalarına havai fişeklerle karşılık verilmeye başlandı.

21.16 Süleyman Ayten Caddesi’ndeki halka polisin sert müdahale durmaksızın sürüyor.

20.44 İnşaata giden bir kamyonun önü kesildi.

20.41 Süleyman Ayten Caddesi’ndeki barikata koltuk takımı getirildi. Mamaklılar apartmandakilere “Aşağı inin” diye çağrı yapıyor.

14 YAŞINDAKİ ÇOCUK YARALANDI

20.28 13-14 yaşlarındaki bir çocuk da polis müdahalesinde yaralandı.

20.23 TOMA ve akreplerle müdahale sürüyor.

20.16 Polisin ilk müdahalesinde gaz bombasıyla bacağından yaralanan annenin durumunun iyi olduğu belirtildi.

20.07 İnşaat alanına yürümek isteyenlere polis akrepten gaz bombalarıyla müdahale etti, çatışma başladı.

20.01 Cami-Cemevi inşaat alanında doğru yürüyüş başladı.

19.55 Yürüyüş sonuçlandı ve mahalleliler Tuzluçayır Meydanı’na geldi.

19.47 Mahalleliler ara sokaklarda yürüyüş başlattı. Tüm Tuzluçayırlılar, annelere yönelik müdahalenin hesabını sormaya çağrılıyor.

19.35 Tuzluçayırlılar meydanda toplanmaya başladı. “Anaların öfkesi katilleri boğacak”, “Tuzluçayır faşizme mezar olacak” sloganları atılıyor.

19.21 Polisin müdahalesinde yaralanan anneler olduğu belirtildi.

19.11 Tuzluçayır’da “Bu inşaatta çocuklarımızın kanı var” diyerek meydandan Cami-Cemevi inşaatının bulunduğu alana yürüyen Tuzluçayırlı annelere inşaat alanına gelmeden polis müdahale etti. Tazyikli su ve gaz bombalarıyla yapılan polis müdahalesinde çok sayıda anne yaralandı.