Almanya'da 'Sonuç alıncaya kadar eyleme devam' kararı

Almanya'da 'Sonuç alıncaya kadar eyleme devam' kararı
16 Şubat 2013 12:32

Almanya’da havaalanlarında görevli güvenlik görevlilerinin ücret artışı istemiyle sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınmaması üzerine Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası Verdi’nin çağrısı ile Perşembe ve Cuma günü yapılan eylemlerin önümüzdeki günlerde de sürdürüleceği açıklandı.

 

 

 

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde yaklaşık 34 bin güvenlik personeli için yüzde 30 oranında ücret artışı isteyen Verdi Sendikası, geçen hafta  işverenlerle yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını bu nedenle eylem kararı alındığını bildirdi. Binlerce kişinin Hamburg ve KölnBonn havaalanlarında perişan olmasına neden olan eylem nedeniyle uçuşların bir bölümü iptal edilirken, önemli sayıda gecikme oldu.

 

 

 

 

Sendika güvenlik görevlilerinin saat ücretlerine 2,50 ila 3,64 euro zam yapılmasını isterken işveren en düşük ücret grubundaki 24 bin görevlinin saat ücretine 40 Cent zam teklif ettiği kaydedildi. Sendika, çalışanların hakları verilinceye kadar aralıklarla iş bırakma eyleminin sürdürüleceğini açıkladı.