'İstifa' dediler yemek yediler

'İstifa' dediler yemek yediler
5 Kasım 2009 00:37

Erdoğan, Recep Akdağ ile Başbakanlık Konutunda sürpriz bir görüşme yaptı. Kulisler, “istifa” ile çalkalandı.

İNTERNETHABER

ANKARA- Domuz gribi arka arkaya can aldı. Gribin aşısı da bakan koltuğu salladı. Aşı ile ilgili Başbakan Erdoğan ile ters düşen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM Genel Kurulu’nda ‘nöbetçi’ olmasına karşın sürpriz bir şekilde Başbakan Erdoğan ile Başbakanlık Konutu’nda bir araya geldi. Kulisler bakanın ‘istifa edeceği’ söylentileri ile çalkalandı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanın Gül’ün de aşı olacağına ilişkin yaptığı açıklama sonrasında; salı günü Başbakan Erdoğan tarafından partisinin grup toplantısında azarlanmıştı.

Başbakan Sağlık Bakanı ile aynı şekilde düşünmediğini, kimsenin aşı olmaya zorlanamayacağını, kendisinin de aşı olmayacağını söylemişti. Erdoğan, kendisinin aşı olacağına dair açıklamasını düzeltmesi yönünde de Akdağ’a talimat vermişti. ‘Sözlerinin yanlış anlaşıldığını’ açıklamak zorunda kalan Akdağ, aşı ile ilgili yaptığı çalışmaların sekteye uğraması sonrasında, bugün, Başbakan ile sürpriz bir şekilde bir araya geldi.

1.5 SAAT GÖRÜŞTÜLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüştü. Başbakanlık Resmi Konutu’nda gerçekleşen görüşme yaklaşık 1.5 saat saat sürdü. Görüşme talebinin Başbakan Erdoğan’dan geldiği kaydedildi. Erdoğan ve Akdağ’ın birlikte yemek yedikleri öğrenildi.

YEMEK YEDİLER

Bakanlık sözcüleri, resmi olmayan açıklamalarında Akdağ’ın domuz gribiyle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili olarak Başbakan Erdoğan’ı bilgilendirdiği ve başbaşa yemek yedikleri yolunda açıklama yaparken, ısrarlı sorulara karşın Bakanın istifa ettiği yolundaki iddiaları yalanlamaktan da kaçındılar.

GÖRÜŞ AYRILIKLARI GİDERİLDİ İDDİASI

Görüşmede, bakanın aşı ile ilgili ayrıntılı bilgi verirken, ‘Herkesin domuz gribi aşısı olacak gibi durumun ortaya çıkmasından dolayı oluşan rahatsızlığın görüşmede ifade edildiği ve aşının yan etkileriyle ilgili hassas olunduğu’ kaydedildi. Aşının yan etkileriyle ilgili bir sonuca ulaşılması durumunda kamuoyunun bilgilendirileceği konusunda da başbakan ile bakan arasında mutabakat oluştuğu da belirtildi. Başbakan ile Bakan arasındaki yanlış anlaşılmasının da bu görüşmede ortadan kaldırıldığı da belirtildi.

KULİSLER FARKLI

Başbakan ile Bakan arasında sürpriz görüşme öncesi ve sonrasında kulislerde yoğun şekilde yayılan istifa söylentilerinin gerekçeleri arasında; aslında başbakan ile bakan arasında daha başka ve büyük bazı sorunlar bulunduğu ve aşı konusunun ‘buzdağının görünen yüzü’ olduğu iddiaları da yer aldı.

Başbakanın 7 yıldır görevde tuttuğu ve en fazla güvendiği bakanları arasında yer alan Sağlık Bakanı ile bu tür bir gerginliğin tek nedeninin ‘aşı açıklaması olamayacağı’ da ileri sürülüyor. Bakanın istifa etmek istediğini başbakana ilettiği ve yarın bu istifanın açıklanabileceği de iddialar arasında.