Adayımızı Halk Belirleyecek!

Adayımızı Halk Belirleyecek!
28 Mayıs 2012 10:25

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak yerel seçime 1 yıl kala projelerini kamuoyuna anlatacaklarını söyledi.

‘Adayımızı halk belirleyecek’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP’nin geçmişte olduğu gibi “seçime 5 kala” aday belirleme hatasına düşmeyeceğini belirterek, “Geçmişte, adayın kendi projesiyle çalışması büyük bir hataydı. Seçime 1 yıl kala tüm projelerimizi halka anlatmak istiyoruz. Sadece kamuoyunda bu projeleri en iyi kim taşır halka soracağız.

‘PERFORMANS KRİTERLERİNE UYMAYANLARLA DEVAM ETMEYECEĞİZ’

Silivri’de yapılan toplantının pratikte yarar sağladığına dikkat çeken Toprak, “CHP ilk defa belediyelerini performans kriterine tabi tutuyor. Bunu belediye başkanlarımızla paylaştık. Hangi konularda eksikleri var, ne yapmaları gerekli? Bunları kendilerine söyledik.

Örneğin, halka ilişkilerde mi, çevrede mi, kültür sanatta mı? Bunları 3 er aylık raporlar halinde kendilerine bildireceğiz. Son 1 yıl kala bu konuda eksiklerini kapatmış mevcut belediye başkanlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Kriterleri yerine getirmeyen belediye başkanlarıyla yollarımızı ayıracağız” dedi. Geçtiğimiz günlerde yapılan istanbul il başkanlığı seçimlerinin “güzel bir demokrasi” örneği olduğunu da anımsatan Toprak, “Çarşaf liste oldu. Bundan sonra yönetime gelen arkadaşlara büyük görevler düşüyor. Bir tek kişiyi dahi kaybetmeye tahamülümüz yok. Bunu çok yakından takip edeceğiz. Bütün sorumluluk ekibin üzerinde” dedi.

Silivri’de geçtiğimiz çarşamba gerçekleştirilen “Yerel Seçimler İçin Hedef 2014 CHP Yerel Seçim Stratejisi Eylem Planı” toplantısı, CHP’nin yerel seçimler öncesindeki seçim stratejisini ortaya çıkardı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, CHP’li belediyelere uygulanan “deformasyon”un oldukça ilerlediğini belirtti. CHP’li belediyelerin yaptığı her şeyi örtmek pahasına sürekli baskın düzenlendiğini ifade etti.

“CHP olarak seçime 5 kala’ hazırlanmayacağız” diyen Toprak, şunları söyledi: “Önümüzde 2 yıl var. Bu iki yıl içinde yerel seçimlere hazırlanacağız. CHP’nin ve SHP’nin yerelde kaybettiği yerleri alarak genel seçimlere hazırlanacağız. 2014 bizim için çok önemli bir nokta. Silivri’deki toplantı bu nedenle çok önemli. Eksiklerimizi biliyoruz. Biz, seçime çok az bir süre kala hazırlanırdık, şimdi 2 yıl öncesinden hazırlanıyoruz.

Yeni CHP anlayışı bu. Geçmişimizle gurur duyuyoruz. Ama geçmişte yaptığımız hatalarla gurur duymuyoruz. Seçime 5 kala aday belirleyip sonra o adayın kendi projesiyle çalışması, o projeyi anlatması büyük bir hataydı. Biz, seçime 1 yıl kala tüm projelerimizi halka anlatacağız.
Sadece kamuoyunda bu projeleri en iyi kim taşır bunu da halka soracağız. Halkan aldığımız mesaj doğrultusunda adayımızı belirleyeceğiz. Aday, sosyal demokrat projeleri takip edecek. Yani tüm sorumluluğu ona devredip sadece sen adaysın, proje üret demeyeceğiz.

CİHAN ORUÇOGLU Cumhuriyet