Adana'da Cami'ye saldırı protestosu​

Adana'da Cami'ye saldırı protestosu​
11 Ocak 2013 16:44

Adana’da Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, yılbaşı gecesi İncirlik Hava Üssü içindeki camiye zarar verilmesini protesto amacıyla, üssü çevreleyen dikenli tellerin yakınında Kuran okuyup, basın açıklaması yaparak, ABD ve İsrail’i kınadı.

 

 

 

 

 

 

 

Dernek üyelerinin cuma namazını üssün yanındaki İncirlik Mahallesi’nde bulunan Merkez Cami’nde kılması için çağrı yapması üzerine, polis bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

 

 

 

İncirlik Hava Üssü’ne giden tüm yollarda kontrollü geçiş veren polisler, cami çevresinde de sıkı güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 250 dernek üyesi cuma namazı sonrası cami önünde ABD ve İsrail aleyhine slogan attı. Eylemciler adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği Adana Şube Başkanı Abdulaziz Kıranşal, camiye yapılan saldırı ile ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Dün Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise kimliği belirlenemeyen şahısların, askeri üssün içindeki mescidin camlarını kırdığı ve küçük çapta hasara neden olduğu, ancak hasarın aynı gün giderilerek mescidin ibadete açıldığı bildirilmişti.