ABD'den Kosova'ya ek asker

ABD'den Kosova'ya ek asker
20 Mayıs 2013 09:55

Amerika Ordusunun 55. Savaş ve gözlemci tugayı askerleri, Kosova’da başlayacakları görev için Almanya’nın Hohenfels üssü poligonlarında tatbikatlara başladı.

Uluslar arası Barış Gücü KFOR bünyesine katılacak Amerikalılar’ın yanısıra Slovenya ve Ermenistan askerleri de bulunuyor.

Amerikan tugayı 2003 yılından bu yana Barış Gücü (KFOR) oluşumunda  yer alıyor. Amerika?dan gelecek olan  55. Savaş ve gözlemci tugayı askerleri Kosova’nın  Kamenica, Vitina, Gilan, Ferizovik, Kaçanik ve Ştrpce kentlerinde  konuşlanacak.

Kosova’ya Afganistan’da  hazırlanmış olan 38 zırhlı alayının da gelmeye hazırlandığı bildiriliyor. Bu birim üyelerinin,Kosova’da bekleyen görevler için üç haftalık eğitimden geçecekleri belirtildi. Amerika Ordusunun 55. Savaş ve gözlemci tugayı ile  38 zırhlı alayının Kosova’ya tam geliş tarihi henüz bilinmiyor, ancak  Mayıs sonu ya da Haziran başı gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Kosova’ya, ABD’nin ek asker göndermesinin nedeni henüz netlik kazanmadı. Şu anda Kosova’da KFOR çerçevesinde Türkiye’nin de yer aldığı 5 bin 500 asker bulunuyor.