Aba altından sopa

Aba altından sopa
2 Ağustos 2012 10:12

Obama’nın, Erdoğan’la görüşürken eline beyzbol sopası alması, ilişkilerin geldiği noktayı gösteriyor.

TÜRKIYE’yi kullanan Amerika, küstahlıkta zirve yaptı. Obama’nın Erdoğan’la görüşürken eline beyzbol sopası alması, üstelik bu şekilde çekilen fotoğrafı internette yayınlatması tepki çekti.

BU fotoğraf diplomasi dilinde şöyle yorumlanıyor: “Amerika, Türkiye’ye karşı oldukça nezaketsiz. Suriye konusunda kesin ve sert bir hamle bekliyor. Aba altından sopa gösteriyor…”

BAZEN BİR FOTOĞRAF, BİN SÖZCÜĞE BEDELDİR !

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yapmak üzere gittiği Bayrampaşa Şehir Parkı’nda bindiği attan düşmüştü.

İstanbul’un iki yakasını birleştirecek Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattının açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ‘padişah’ gibi karşılanmıştı.

Başbakan Erdoğan, Davos’ta İsrail Devlet Başkanı Peres’e ‘one minute’ demişti.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Başbakan Erdoğan ile telefon konuşması yaparken elinde beyzbol sopası ile çekilen fotoğrafının Beyaz Saray internet sitesine konulması tartışmalara yol açtı. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran konuyu soru önergesiyle Meclis’e taşıdı ve Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

“ABD Başkanı Obama ile 2012 yılı içerisinde telefonla kaç kez görüştünüz?”

“Obama’nın ikamet ettiği Beyaz Saray’ın web sayfasına konulan fotoğrafı gördünüz mü?”

“ABD Başkanı’nın sizinle telefonla konuşurken elinde beyzbol sopasıyla poz vermesi, bunu da başkanlık sitesinden yayınlamasının diplomatik dildeki karşılığı nedir?”

“Türkiye’ye ve yurttaşlarımıza üstü kapalı hakaret içeren bu fotoğrafın Beyaz Saray web sayfasından kaldırılması için girişimde bulunacak mısınız?”