ORKİDE BAKIMI İÇİN İPUÇLARI

ORKİDE BAKIMI İÇİN İPUÇLARI
22 Kasım 2022 10:45

Çiçeklerin kendi içlerinde bir dili vardır. Kimi küskünlüğü temsil eder kimi hazin bir ayrılığı… Bazısı doludizgin aşktan yana kullanır güzelliğini kimisi hayalperestliği, gençliği simgeler. Hemen her kültürde, asırlardan beri süregelen çiçeklerin anlamları ile kelimeleri dile dökmeden, sessiz sedasız mesajlaşmak, anlaşmak mümkün olmuştur. İncecik dalları, renk renk açan çiçekleri, zarif mi zarif duruşları ile orkideler salepgiller ailesine ait olan, çok güzel kokulu ve çok dayanıklı çiçeklerdir. Renklerine göre anlamları farklılaşsa da orkidelerin ortak anlamı asalettir. Hediye seçimlerinde başı çeken orkide çiçeklerinin bakımı zor mu, kolay mı, nasıl bakmak gerekiyor sıkça sorulan soruların başında geliyor. Orkide bakımı için ipuçlarını sizler için derledik, buyurun.

 

Orkideler İçin Uygun Sıcaklık:

Orkidelerin anavatanı Asya ve Avustralya’dır. Bu çiçekler tropik bölge çiçekleridir, bulunduğu ortamın 17 ila 22 derece arasında olması gerekmektedir.

Orkideler İçin Uygun Ortam Nasıl Sağlanır:

Her çiçekte olduğu gibi orkidelerin de yerini sevmesi önemlidir. Yerini seven çiçekler daha güzel ve daha sağlıklı çiçek verir. Aydınlık ortam seven orkidelerin toprakları yılda bir veya iki kere havalandırılarak değiştirilmesi gerekmektedir. Hava almak için köklerini dışarıya çıkaran orkidelerin toprağını oturttuktan sonra köklerini tekrar gömebilirsiniz. Ayrıca her toprakta yetişmeyen orkidelerin toprak seçimini lif ve torftan yana zengin olanlardan seçmelisiniz. Cinsine göre suyu sevme oranı değişen orkidelerin sizdeki cinsini bilmeniz önemlidir, sulama sıklığını cinsine göre değiştirmeniz gerekir.

Doğal ortamları nemli olduğundan orkideler nem severler, bu sebeple yeterince nem sağlayamadığınız orkideleriniz çiçek vermekten vazgeçebilir.

ÖNEMLİ İPUÇLARI:

  • Yediğiniz muzların kabuklarını atmayıp bir suda bekletin. Orkideniz için oldukça besleyici olan bu su, canlanmasını ve güçlenmesini sağlayacaktır.
  • Haşlanmış yumurtaların kabuklarını çöpe atmayın. Kabukları ezip toprağına gömebilirsiniz. Yanı sıra haşlama suyunu da toprağına kullanabilirsiniz, vitamin desteği verecektir.
  • Orkidenizin kuruyan köklerini ayıklamanız gerekir, çürüyen ve kuruyan köklerden arınan orkideniz daha güzel olacaktır.

 

Çeşit çeşit orkide için https://www.tazecicek.com/  sayfasına bakabilirsiniz.