Kılıçdaroğlu’ndan PM’ye 104 kişilik anahtar liste!

Kılıçdaroğlu’ndan PM’ye 104 kişilik anahtar liste!
26 Temmuz 2020 08:00

Halkın Habercisi’nin CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre bugün çarşaf listeyle yapılacak PM seçimleri için 500’ün üzerinde aday başvurusu olması bekleniyor.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun hazırlayacağı anahtar listenin yanı sıra İrade Grubu’nun da geniş tabanlı bir liste hazırladığı kulislerde konuşuluyor.

 

Kılıçdaroğlu’nun başta büyükşehir belediye başkanları olmak üzere mevcut MYK üyeleri ve il başkanlarının taleplerini karşılamak için 52 kişilik liste hazırlaması çok zor görünüyor.

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun önceki kurultaylarda da denediği kendisini rahatlatacak ve talepleri karşılayacak 104 kişilik anahtar liste hazırlayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dün gündeme bomba gibi düşen “Genel Başkanımızla ilgili zerre kadar sorgulayacağımız bir şey yok. Sadece etrafını temizlemesi gerekiyor” şeklinde açıklaması kurultay delegelerinde büyük yankı buldu.

 

Delegelerin İmamoğlu’nun bu sözlerini değerlendireceği ve Kılıçdaroğlu’nun yakınındaki isimleri silerek parti tabanına daha yakın isimleri değerlendireceği düşünülüyor.