Alman Konsolosluğu önünde fenerli “Deniz Feneri” eylemi

Alman Konsolosluğu önünde fenerli “Deniz Feneri” eylemi
25 Eylül 2013 14:53

‘Denizz Feneri’ davasının zaman aşımına uğrayacağını iddia ederek Antalya’daki Alman Konsolosluğu önünde ‘duran adam’ eylemi yapan 66 yaşındaki Ferhat Gedikli, “Adalet istiyorum, Almanya adaleti suçluları yargıladı ancak bizim adaletimiz sadece isimde adalet” dedi.

 

Yaklaşık 1,5 yıldır Türkiye’nin 26 kentini gezerek fenerler toplayan 66 yaşındaki emekli Ferhat Gedikli eylemin startını verdiği Antalya’ya geldi. Alman Konsolosluğu çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis, herhangi bir olumsuzluğa karşı tedbir aldı. Kıyafetlerini giyip, aksesuarları olan fenerler, maket gemiler, zincirler ve adalet terazisini boynuna taktıktan sonra konsolosluk binası önüne gelen Gedikli, yarım saat boyunca ‘duran adam’ eylemi yaptı.

 

6da2f5fa6704f59584774b187c33976c

 

17 Eylül 2008 tarihinde Almanya’da ‘Deniz Feneri e.V’ davasında suçlu bulunanların cezalandırıldığını ancak Türkiye’dekilerin hala sağlıklı yargılanamadığını iddia eden Gedikli, “Almanya adaleti suçluları yargıladı ancak bizim adaletimiz sadece isimde adalet. Çıraklar ceza aldı ama ustalar hala yargılanmadı. Bu davanın zaman aşımına uğrayacağını ve suçluların bu nedenle affedileceğini düşünüyorum. Bu yüzden Almanya Konsolosluğu önünde bu eylemi gerçekleştirmek istedim. Deniz Feneri’nin aydınlatılması için topladığım fenerleri sayın başbakana teslim edeceğim. İnsanların bu dernekler hakkında bilgi sahibi olmalarını istiyorum” diye konuştu.

 

5923760cb9491b0cfc899ffe684c9217

 

Konsolosluk yetkililerine teşekkür etmek istediğini belirterek görüşme talebinde bulunan Ferhat Gedikli olumsuz yanıt almasının ardından eylemi sonlandırdı.