''Tarım Bakanı'' nın göbek adını bilmeyene iş yok

''Tarım Bakanı'' nın göbek adını bilmeyene iş yok
13 Nisan 2013 09:17

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre, Bakanın göbek adını bilmeyen adaylar mülakatı geçemedi!

 

 

 

TV kurmaya hazırlanan Tarım Bakanlığı, senarist ve kameraman almak için sınav yaptı. Mülakata katılan adaylara, Bakan’ın göbek adı nedir? diye soruldu. “Mehmet” yanıtı veremeyenler elendi..

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker  üst düzey görevlere ağırlıklı olarak hemşehrilerini atamasıyla konuşuldu. Bakan’a, ‘hizmetlerinden dolayı’ Fransa tarafından verilen “Devlet Nişanı” çok tartışıldı. Eker  şimdi de göbek adıyla gündeme geldi.

 

Televizyon kuracak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, televizyon kurmak için çalışma başlattı. Bu amaçla bakanlığa 33 personel alınması kararlaştırıldı. Sınavı kazanan adaylar 1 ve 2 Nisan tarihlerinde mülakata almdı ve skandal da bu aşamada yaşandı. Bakanlık’ın smavla ilgili duyurularında, KPSS’den hangi adayın kaç puan aldığı bilgisi yer almadı.

 

Yapımcı ve senarist adaylarından mülakata katılanlara, Bakan Mehdi Eker’in ön adı soruldu. Adaylar, 3-5 dakika süren mülakatta Bakan’m göbek adının “Mehmet” olduğunu bilmeyenlerin elendiğini öne sürüldü.

 

 

 

HİÇBİRİ İLETİŞİMCİ DEĞİLDİ

 

Yayında görev alacak personeli belirlemek için oluşturulan komisyonda ise sosyolog, makine mühendisi, ziraat mühendisi, veteriner ve eski emniyet müdürü görev aldı. Mülakata katılan bir aday şunları söyledi: “Alınacak kameraman, yönetmen, yapımcı gibi teknik personeldir. Ama komisyon üyelerinin hiçbiri iletişimci değildi.”

 

‘Bunlar kasıtlı iddia’

 

Bakanlık yetkilileri ise Sözcü’ye, mülakata katılan adaylara, bakanlığın görev alanları, eski adı, kuruluş tarihi gibi sorular yöneltildiğini, “Bakan’ın göbek adı”nın sorulduğu iddiasının ise başarılı sayılmayan adaylar tarafından kasıtlı olarak ortaya  ortaya atıldığını söyledi.