500 bin personele ihtiyaç varmış ama bulamıyorlarmış!..

500 bin personele ihtiyaç varmış ama bulamıyorlarmış!..
21 Kasım 2021 11:31

Ülke her geçen gün yoksullaşırken iktidar, pembe hayallere sığınıyor. İşsizlik verilerine tepki gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 500 bin personele ihtiyaç duyduklarını ancak bulamadıklarını öne sürdü.

 

 

Fotoğraf: Twitter

 

 
Yoksulluk ülkenin en yakıcı sorunu haline gelirken Saray ve sözcüleri hayal aleminde yaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra AKP’li pek çok isim gerçekleri kabul etmiyor. Son olarak AKP iktidarları döneminde çift hanelerden inmeyen işsizlik verilerine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan tepki geldi. Muhalefetin “İşsizlik arttı, yarım milyon turizmci işsiz kaldı” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını iddia eden Ersoy’a göre, turizm sektöründe 500 bin personel aranıyor ama çalışacak kimse bulunamıyor.

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2022 Yılı Bütçe Teklifi hakkında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalar yapan Bakan Ersoy, işsizlik hakkında tartışmalı ifadeler kullandı. Ersoy, “Personel işsiz kaldı, personel iş bulamıyor turizmde, diye bir eleştiri vardı. Vallahi bilmiyorum, biz şu anda personel arıyoruz turizmciler olarak. ‘Şu anda 500 bin personel işsiz’ diyorsunuz, tam tersi biz 500 bin personel arıyoruz yani şu anda” dedi.

 

 

Orman arazilerine turizm amaçlı tesislerin inşa edilmesine yönelik düzenleme hakkındaki eleştirilere de yanıt veren Bakan Ersoy, suçu Turgut Özal’a attı. Bu düzenlemenin ilk olarak 39 sene önce Turgut Özal döneminde hayata geçtiğini söyleyen Ersoy, kendilerinin ise yasanın “sınırlarını çizdiklerini” iddia etti.

 

 

Son dönem hükümet kanadından yapılan benzer bazı açıklamalar ise şöyle:

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamdolsun bugüne kadar sabit ücretle çalışan kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz. Biz ekonominin kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan: Doların değeri ile ilgili Japonya bir mukayese yapıyor mu? Japonya 114 yen olan dolar kurunu göstererek kendi ekonomisini değerlendiriyor mu? Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

AKP’li Mv. İsmail Tamer: Bakıyoruz, eleştiren insanlar cep telefonlarını altı ayda bir değiştiriyorlar, arabalarını yılda belki de ikinci yılda değiştiriyorlar. Artık asgari ücretlinin evinin önünde arabası mevcut.

AKP’li Mv. İbrahim Aydemir: (Günlük 7.9 milyon TL’lik harcama yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda çalışanları için) Saray’da çalışanlar çoğu zaman aç yatıyor.

AKP’li Mv. Kuvvet Erim: (Çiftçilerin ekonomik sorunlarına ilişkin) 30 dekar arazisi olan 500 bin liralık traktör alıyor, sonra da zarar ediyor. Hani, ayranın yok içmeye tahtırevanla gidersin ekin biçmeye misali…

 

 

 

Meclis’te kritik hafta

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bir aydır süren 2022 Yılı Bütçe Teklifi görüşmelerinde son haftaya giriliyor. Önemli bakanlıkların ve Cumhurbaşkanlığı’nın bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Genel Kurul süreci başlayacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Pazartesi günü İçişleri Bakanlığı’nın bütçesi ele alınacak. Salı günü Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çarşamba günü ise Adalet Bakanlığı’nın bütçesi gündeme gelecek. Perşembe günü Sağlık Bakanlığı, Cuma günü de Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesi görüşülecek.

TBMM’de Salı ve Çarşamba günleri ayrıca partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek. Beş siyasi partinin genel başkanları, seçmenlerine ve gruplarına yönelik çeşitli mesajları dile getirecek. TBMM Genel Kurulu’nda icra ve iflas düzenlemesinin görüşmeleri sürecek.