10 bin ülkücüyle gövde gösterisi

10 bin ülkücüyle gövde gösterisi
9 Ağustos 2012 09:38

MHP’de genel başkanlık yarışında Devlet Bahçeli’nin en büyük rakibi olarak görülen Trabzon Milletvekili Koray Aydın, eylül ayındaki kurultay öncesi 10 bin ülkücü ile gövde gösterisi yapacak.
MHP’nin 4 Kasım’da yapılacak 10. Büyük Kurultayı, Genel Başkan Devlet Bahçeli ile Trabzon Milletvekili Koray Aydın arasında kıran kırana bir yarışa sahne olacak. Bahçeli’nin en büyük rakibi Aydm’ın, kurultay öncesi 10 bin ülkücü ile toplantı düzenleyip gövde gösterisi yapacağı ifade ediliyor. Henüz adaylık açıklamasında bulunmayan Aydın’ın bu açıklamayı eylül ayı başında yapacağı dile getiriliyor. Ankara’da 10 bin ülkücüyle bir basın toplantısı düzenleyecek olan Aydın’ın, bu amaçla bir kapalı bir spor salonu kiralanacağı konuşuluyor. Aydm’ın, ramazan ayı boyunca ülkücü camianın düzenlediği iftar organizasyonlarına katılıp parti tabanında zemin güçlendirdiği de belirtiliyor.

MUKADDESATÇI AÇILIM

‘İdeolojide öze dönüş’ sloganıyla yola çıkan Aydın’ın, partiyi Türk-îslam ülküsü çizgisine tekrar çekmeyi vaat ettiği ve bu değişimi ‘milliyetçi-mukaddesatçı demokrat açılım’ olarak adlandırdığı belirtiliyor. Aydın’ın genel başkan seçilmesi halinde yapacağı ilk işin tüzük kongresi düzenleyerek, tüzüğü halka açacak şekilde değiştirmek olacağı kaydediliyor. Aydın’ın taraftarları, MHP tabanında partinin iyi yönetilmediği düşüncesinin hakim olduğunu ve ciddi bir değişim arzusu duyulduğunu savunuyor. MHP’de bugüne kadar aday olduğunu resmen açıklayan isimler arasında İsmail Hakkı Küpçü, Ahmet Çakar, Levent Temiz ve Yusuf Ziya Irbeç var. Ancak bu adayların Bahçeli karşısında şansının olacağına ihtimal verilmiyor. Çünkü parti tüzüğüne göre bu isimlerin kurultayda da 40 delege tarafından aday olarak teklif edilmesi gerekiyor. Bu adaylardan hiçbirinin 40 delegeye ulaşamayacağı iddia ediliyor.