Veysel Eroğlu’nun özel kalem müdürü milyonluk villa ile gündemde!

Veysel Eroğlu’nun özel kalem müdürü milyonluk villa ile gündemde!
27 Mart 2015 15:15

Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun eski Özel Kalem Müdürü ve eski belediye zabıtası Cihan Pektaş’ın 2,5 milyon liralık villası olduğu iddiası tartışma yarattı.

 

 

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Veysel Eroğlu’nun özel kalem müdürü Cihan Pektaş’ın Ankara Çayyolu-Ümitköy’de, 2,5 milyon liraya villa aldığı ancak tapuya teyzesi adına kaydedildiğini öne sürdü.

 

 

MHP’li Yılmaz, Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanı kadrosunda bulunan ve AKP’den Gümüşhane milletvekili aday adayı olan Özel Kalem Müdürü Pektaş’ın villası konusunda TBMM’de bir konuşma yaptı. İddiaları tutanağa şöyle yansıdı:

 

 

“Cihan Pektaş’la ilgili önüme bir iddia geldi. Cavit Çağlar’ın ortağı işleri kötü gittiği için Ümitköy’deki villasını 3 milyon liraya satılığa çıkartıyor. Kim alıyor bu villayı, kim oturuyor bu villada? Sayın Bakan’ın Özel Kalem Müdürü oturuyor. Kimin adına alıyor? Teyzesinin adına alıyor. Şimdi şu anda o villanın mobilyaları, tefrişatı İtalya’dan gelmiş. Hodri meydan diyorum. O günden bugüne Bakanın danışmanlarının mal varlıklarını bir araştıralım. Ne çıkacak göreceğiz’’

 

 

ESKİ ZABITA

 

 

Seyfettin Yılmaz, Cihan Pektaş’ın eski zabıta olduğunu belirterek bürokrasideki hızlı yükselişini de şöyle anlattı:

 

 

“Eski zabıta arkadaş İSKİ’den itibaren sayın Bakan’ın yanında…Bu arkadaşımız Eroğlu bakan olunca özel kalem müdürü oluyor. Özel kalem müdürlüğünün maaşı 3 bin lira civarında. Bu beyefendi özel kalem müdürlüğü yapmasına rağmen 6 bin 400 ek göstergeli Strateji Geliştirme Başkanlığı’nı alıyor. Ama bir gün görev yapmıyor. 3,5 yıldır oradan yüksek maaş alıyor. Şimdi bu para helal midir? Haram mıdır?’’

 

 

TEYZE NASIL ALIR?

 

 

Cihan Pektaş’ın oturduğu villanın sahibi gözüken teyzesinin 2014’de 2,5 milyon TL ödeyerek o villayı nasıl aldığının da araştırılması gerektiğini savunan Yılmaz, “Nereden buldun araştırılması yapılırsa bu ve bunun gibi birçok şaibeli servetin kaynağı belli olur” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Sözcü