Siyaset mühendisliği RTE’nin en büyük silahıdır ve bunu sürekli yapar

Siyaset mühendisliği RTE’nin en büyük silahıdır ve bunu sürekli yapar
12 Şubat 2015 12:40

Dün Taraf gazetesinde çıkan ”Taraf AKP’nin bölücü planını deşifre etti” başlıklı haberde ”Eylem planına göre, ulusalcılar aracılığıyla CHP, Tuğrul Türkeş aracılığı ile MHP, Osmanlı Ocakları’nı kullanarak BBP, Fatih Erbakan aracılığıyla da SP bölünecek” ifadeleri ile özetlenmişti.

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Böyle bir haber doğru olabilir mi?

 

RTE’nin bugüne kadar yaptığı ve bu nedenle ayakta kalıp gücünü koruduğunu gözönüne aldığımız zaman doğru olmaması için hiçbir neden yoktur, hatta tamamen doğrudur.

 

Bakın nasıl?

 

Öncelikle RTE hakkındaki iki gerçeği belirtmemiz gerekir.

 

Bunlardan biri siyaset silahı olarak çok çirkin bir tarzda kullandığı ”mağduriyet havası” oluşturmak.

 

Diğeri de yukarıda ve yazının başlığında belirttiğimiz şekilde ”siyaset mühendisliği’‘ni yaparken bunu hem korkup çekindiği siyasal partilere hem de yine korkup çekindiği siyasal kişiliklere karşı hiçbir etik kural gözetmeden yapmasıdır.

 

Peki, RTE siyaset mühendisliğini neden sürekli olarak yapar?

 

Bunu yapmadığı taktirde ayakta duramayacağını ve kendisine oy veren kitlelerin en kısa sürede gerçekleri çok kısa sürede anlayacağını bildiği için.

 

Hemen pratik olarak belleğimizi tazeleyip, RTE’nin bugüne kadar yaptığı ve AKP’sini ayakta tutan siyaset mühendisliklerine bakalım.

 

Mehmet Ağar’ın Doğru Yol Partisi 2005 senesinde AKP’den geçen milletvekilleri ile önemli ölçüde mesafe almıştı ki, büyüme ve ilerleme kabiliyeti çok yüksekti.

 

Doğru Yol Partisi’nin 15 Mayıs 2005’te yapılan Büyük Kongresi’nde partisinde kendinden başka milletvekili yokken, çoğu AKP’den olmak üzere partiye katılmış olan milletvekillerinin hiçbirini Genel İdare Kurulu üyeliğine almamıştı.

 

Halbuki, bu milletvekillerine Mehmet Ağar bu konuda söz vermişti

 

Mehmet Ağar bunu neden yaptı dersiniz?

 

Çok sade bir şekilde yanıtlarsak RTE’nin yaptığı siyaset mühendisliği nedeniyle bu yola başvurdu.

 

RTE, hiç kuşku duymuyorum ki, Mehmet Ağar’ı geçmişi ile korkuttu ve bu milletvekillerinin DYP Genel İdare Kurulu üyeliğine alınmamasını sağladı.

 

Çünkü, RTE bu milletvekillerinin siyasi yeteneklerinden çok çekiniyordu.

 

Aynı zamanda Büyük Kongre’den sonra AKP’den çok sayıda milletvekilinin Doğru Yol Partisi’ne katılacağını 22.Dönem milletvekili olarak çok yakından biliyorum.

 

RTE’nin siyaset mühendisliği sonucunda Mehmet Ağar’ın altı milletvekiline yaptığı kötü muameleyi gören diğer AKP milletvekilleri DYP’ye katılmaktan vazgeçtiler.

 

Yıl 2007 Nisan ayı.

 

RTE’nin, seçime gidilirken iki siyaset mühendisliği var.

 

Bunlardan biri Mehmet Ağar’ın Doğru Yol Partisi ile Erkan Mumcu’nun Anavatan Partisi birleşme kararı alıp protokol imzaladılar.

 

O zaman AKP’den katılmış Anavatan Partisi milletvekili olarak cereyan eden olayları yakından biliyorum.

 

Ben DYP ile Anavatan’ın birleşmesine şiddetle karşıyım ve Erkan Mumcu’yu ‘’Mehmet Ağar’a güven olmaz, kalleşlik eder’’ diye uyarıyorum; ancak ittifak yapılmasından yanayım.

 

Laf anlatamadık, hatta protokolun bozulduğu gün Erkan Mumcu bana ‘’Keşke senin dediğini tutsaydık’’ sözünü söyledi.

 

Devam edelim, anlaşma protokoluna göre DYP tüzük kongresi yaparak adını değiştirip Demokrat Parti koydu.

 

Anavatan alacağı kararla Demokrat Parti’ye katılacaktı, hatta iki genel başkan masaya oturup milletvekili adaylarını yazmaya başlamışlardı.

 

Ortada hiçbir sorun yokken anlaşma birdenbire bozuldu ve iki genel başkan horoz dövüşü şeklinde birbirlerini suçlamaya başladılar ki, tam bir tiyatroydu.

 

O zaman bu birleşme protokulu imzalandıktan sonra oluşan sinerji ile yapılan kamuoyu yoklaması daha ilk hamlede yüzde 18 oy oranını gösteriyor ki, RTE’nin ödü kopmuştu.

 

Çünkü bu oy oranı 2007 seçim sathı mailinde daha da yükselecekti.

 

İşte bu durum hiç kuşku duymuyoruz ki, RTE’yi siyaset mühendisliği yapmaya götürdü ve nasıl bir numara döndüyse yukarıda belirttiğim şekilde kendi milletvekillerini, parti mensuplarını ve kamuoyunu uyutmak için Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu yüzyüze gelmeden kameraların önünde şark kurnazlıkları ile horoz dövüşü yaptılar.

 

Bunun sonucunda Türk milletinin makus talihi değişecekken birdenbire 2007’den başlamak üzere RTE’in siyaset mühendisliği sonucu karanlık bir dehlize girdi.

 

Bu siyaset mühendisliği sonucunda muhataplar ne tür nimetlere kavuştuklarını yasa duvarına çarpmadan ispat edebilseydik hiç çekinmeden yazardık ama kamuoyunun her şeyi yakından bildiğine her gün tanık olmam beni çok mutlu ediyor.

 

Devrin genelkurmay başkanı Yaşar Büyükanıt 27 Nisan 2007’de yayınladığı e-darbe bildirisinin siz masum ve Cumhuriyeti koruyan bir bildiri olduğunu mu sanıyorsunuz?

 

Hayır, bence bu da bir RTE siyasi mühendisliğiydi.

 

Çünkü, Yaşar Büyükanıt hakkında şaibeler vardı ve bu durum kendisine bildirilmişti.

 

Darbe girişimi numarası ile AKP büyük ivme kazandı.

 

DYP ve ANAP birleşmesine vurulan darbe ile Yaşar Büyükanıt’ın numaracı darbe girişimi AKP’ye yüzde 47 ile 2007’de seçim kazandırdı; RTE’nin siyasi mühendisliği sonucunda.

 

2011 seçimlerinden önce yapılan siyasi mühendislikleri bilmem ki anımsatmaya gerek var mı?

 

Deniz Baykal ve MHP milletvekillerinin başlarına gelen kaset olayları birer tesadüf müydü?

 

Deniz Baykal’ın kaseti olayı ortaya çıkmadan önce RTE’nin gözlerinde gözlük kucağındaki laptoptaki videodan bu çirkin yakıştırmayı izlemesi sizce seçimden çok önce yapılmış bir siyasi mühendislik değil midir?

 

Ve CHP’nin başına getirilen bir Alevi genel başkanla seçim meydanlarında mezhep numaraları ile ‘’önemli olan boy değildir, soydur soy Kılıçdaroğu’’ diyen RTE tam bir siyasi mühendislik yapmamış mıdır sizce?

 

Bu siyasi mühendislikler sonucu 2011 seçimlerinde yine ezici çoğunlukla, yani yüzde 49 oy almadı mı AKP?

 

Şimdi 2015 seçimlerine gidiyoruz.

 

RTE ve onun AKP’si daha bir köşeye sıkışmış durumda.

 

Bu nedenle RTE bu defada siyaset mühendisliğinin dikalasını yapacaktır kuşkusuz.

 

Ama burada bir düşüncemi aktarmak istiyorum.

 

RTE, Arap kültürünü çok iyi bilen ve ona inanmış bir kişidir.

 

Arapların kavgası hileye dayanır ve ‘’Bir savaşta hile kahramanlıktan daha iyi sonuç verir’’ diye atasözleri vardır.

 

Bu nedenle RTE sağ gösterip sol vuracaktır.

 

Mutlaka siyaset mühendisliği yapacaktır ama dün çıkan haberdeki gibi CHP, MHP, BBP, SP olma ihtimali çok zayıftır.

 

Bu haber gerçek siyaset mühendisliği yapılacak oluşumları yanıltmak için RTE emriyle AKP tarafından kasıtlı sızdırılmış olabilir.

 

Çünkü RTE, Kılıçdaroğlu’nun, Devlet Bahçeli’nin çok kolay tuşa gelecek horozsiklet rakipler olduğunu çok iyi biliyor.

 

Ayrıca BBP ve SP’nin bulundukları yüzde 2 oy oranlarını aşmayacaklarını da biliyor.

 

Bence RTE, İşçi Partisi’nin milliyetçileri, halkçıları, devrimcileri ‘’Vatan Cephesi’’ adı altındaki projesinden çok çekiniyor ve bu defa siyaset mühendisliğini bu yöne kanalize edecektir.

 

Çünkü, bu oluşumda büyük bir birlik meydana gelecektir ve Kılıçdaroğlu’nun PKK istekleri doğrultusunda YCHP’yi dizayn etmesiyle, ayrıca Devlet Bahçeli’nin özel görevi nedeni ile yıllardan beri RTE’ye en sıkışık olduğu zamanlar koltuk değenekliği yapması sonucunda CHP, MHP tabanlarını oluşturan halkçı ve milliyetçi kitleleri bu ‘’Vatan Cephesi’’nde buluşturma ihtimali çok yüksektir ki, Doğu Perinçek’in muhteşem bir önderlik yaptığına inanıyorum.

 

Bu nedenle RTE’nin Arap hile kültürüne dayalı siyasal atraksiyonları çok iyi izlenmeli ve doğru yorumlar yapılmalıdır ki vatanseverler doğru kararlar alabilsinler.

 

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!