Pamuk yığınında ölen üç çocukla ilgili şok gelişme

Pamuk yığınında ölen üç çocukla ilgili şok gelişme
19 Ekim 2017 17:35

Şanlıurfa’da üç çocuğun pamuk yığınında uyuya kalıp ölmeleri ile ilgili şoke eden bir gelişme yaşandı.

 

 

 

 

Havasız kaldığı için öldükleri düşünülen çocukların, tarlada yapılan zirai ilaçları soluyarak, zehirlendiği ve solunum yetmezliğinden öldüğü kesinleşti. Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından ailelerine teslim edilen 3 çocuğun cenazesi, toprağa verilmek üzere Ulucanlar Mahallesi’ne götürüldü.

 

Şanlıurfa’daki kahreden olayda, oynarken içine girip uyudukları toplanan pamukların yığınının arasına girerek havasız kaldıkları belirlenen 2’si kardeş 3 çocuk havasızlıktan öldü. İlk olarak çocukların havasız kaldığı düşünülürken yapılan otopsiden sonra çocukların, tarlada yapılan zirai ilaçları soluyarak, zehirlendiği ve solunum yetmezliğinden öldüğü kesinleşti.

 

urfa

 

Olay, gece saatlerinde Güzeller Mahallesi’nde meydana geldi. Ulucanlar Mahallesi’nde oturan 14 yaşındaki Harun Tekdağ, kardeşi 12 yaşındaki Ali ve kuzeni 14 yaşındaki Hüseyin Tekdağ ile birlikte Güzeller Mahallesi’ndeki pamuk tarlalarına oynamaya gitti. Tarladan toplanıp bırakılan pamuk yığınının içine girip uykuya kalan çocuklardan haber alamayan aileleri, onları aramaya başladı. Çocukların sık sık gittikleri tarlayı da arayan aileleri, çocuklarını pamuk yığınında hareketsiz buldu. İhbarla gelen sağlık görevlileri tarafından yapılan incelemede öldükleri saptanan çocukların cesetleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Yapılan ilk incelemede çocukların havasızlıktan öldükleri belirtildi.

 

ZEHİRLENME ŞÜPHESİ DOĞRULANDI

 

pamuk-2-1

 

14 yaşındaki Harun, 12 yaşındaki Ali Tekdağ kardeşler ile 14 yaşındaki kuzenleri Hüseyin Tekdağ, dönmeyince yakınları tarafından pamuk tarlasında hareketsiz bulundu. Sağlık görevlilerinin kontrolünde öldüğü saptanan 3 çocuğun cesetleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. İlk etapta pamuk yığınları arasında uyuya kalıp havasızlıktan ölmüş olmalarından kuşkulanılırken, bu arada pamuk tarlasında için zirai ilaçlama yapıldığı ve çocukların tarım teneffüs ettikleri ilaç nedeniyle zehirlenmiş olabilecekleri olasılığı da gündeme geldi. Son olarak tamamlanan otopsi raporunda çocukların, tarlada yapılan zirai ilaçları soluyarak, zehirlendiği ve solunum yetmezliğinden öldüğü belirlendi. Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından ailelerine teslim edilen 3 çocuğun cenazesi, toprağa verilmek üzere Ulucanlar Mahallesi’ne götürüldü.

 

DHA