‘Ne olur ne olmaz, dünya hâli; beni törene götürün’

‘Ne olur ne olmaz, dünya hâli; beni törene götürün’
30 Ağustos 2017 16:32

Samsun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıl kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Buradaki programa yürüme zorluğu çeken Kore gazisi, 87 yaşındaki Kore Gazisi Selahattin Erzincan’ı üzerine oturduğu sandalye ile taşıyarak getirdiler.

 

Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA)

 

 

Konuşmakta ve yürümekte zorluk çeken Selahattin Erzincan’ın yakınlara “Ne olur ne olmaz. Dünya hali beni törene götürün. Töreni ve arkadaşlarımı görmek istiyorum” dediği için törene getirdikleri belirtildi.

Tören Vali Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Albay Recep Ali Üstün ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın askeri araç üzerinde halkı selamlamasıyla başladı. Ardından öğrencilerin şiir okumaları, askeri bando ve Samsun Devlet Opera ve Balesi personellerinin konserleriyle devam etti. Tören asker, polis ve öğrencilerin geçişlerinin ardından sona erdi.

 

 

KORE SAVAŞI’NA GÖNÜLLÜ GİTMİŞ

 

 

Samsun’da 30 Ağustos Zefer Bayramı kutlamasında, yürüyemediği için iki kişinin taşıdığı sandalyeye oturtularak tören alanına getirilen Kore Gazisi Selahattin Erzincan’ın 1951 yılında Ankara’da ‘Piyade onbaşı’ olarak vatani görevini yaparken gönüllü olarak Kore’ye gittiğini anlattı.

Kore Savaşı’nda ulaştırma birliğinde görev yapan ve 23 ay kaldığı ve cepheye sevkiyat yaparken kolundan kurşunla vurularak gazi olan Selahattin Erzincan, askerlik dönüşü Devlet Su İşleri’nde işçi olarak çalıştı. DSİ’den emekli olan Selahattin Erzincan’ın tek çocuğu olan oğlu Ercan Erzincan babasından etkilenip askerliği seçti ve albay rütbesiyle görev yapıyor.

Selahattin Erzincan’ın eşi Neziha bir yıl önce vefat etti.