Muğla’daki yangınla ilgili sert suçlama: On binlerce zeytin yandı, bir kez su dökülmedi

Muğla’daki yangınla ilgili sert suçlama: On binlerce zeytin yandı, bir kez su dökülmedi
23 Ağustos 2020 21:54

Muğla’nın Milas ilçesinde geçtiğimiz hafta çıkan ve yaklaşık 40 hektarlık zeytinlik alan ve 15 hektarlık ormanlık alanın kül olduğu bölgede incelemelerde bulunan CHP Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat “Ne yazık ki defalarca uyarmamıza rağmen köylünün zeytinliklerine müdahale edilmedi. 9 helikopter, 2 uçak zeytinlik alanlara bir defa su dökmedi, yoksa facianın boyutu bu kadar büyük olmayacaktı, on binlerce zeytin ağacımız yandı, köylülerin hali perişan” dedi

 

 

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre Muğla’nın Milas ilçesinde geçtiğimiz hafta Selimiye Köyü’nden başlayarak Kızılcakuyu ve Kılavuz köyüne kadar devam eden ve 24 saat süren yangında köylülerin yaklaşık 40 hektarlık zeytinlik alanı ve 15 hektarlık ormanlık alan kül olmuştu.

 

 

500 YILLIK ZEYTİN AĞAÇLARI KÜL OLDU

 

 

Selimiye ve Kılavuz köylerinde CHP milletvekilleri Suat Özcan ve Süleyman Girgin ile birlikte yanan zeytinlik alanlarda incelemelerde bulunup köylülerle toplantı yapan CHP’li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat sert açıklamalarda bulundu.

Yaşları 60 ile 500 arasında değişen asırlık zeytin ağaçlarının kül olduğunu belirten Tokat, söndürme çalışmaları sırasında köylülerin feryadının duyulmadığını söyledi.

 

 

9 HELİKOPTER VE 2 UÇAK ZEYTİNLİKLERE BİR KEZ BİLE SU ATMADI

 

 

Muhammet Tokat yaptığı açıklamada “Ne yazık ki defalarca uyarmamıza rağmen köylünün zeytinliklerine müdahale edilmedi. 9 helikopter, 2 uçak zeytinlik alanlara bir defa dahi su dökmedi, yoksa facianın boyutu bu kadar büyük olmayacaktı, köylülerin hali perişan. Yangın anında köylüler yetkililere ulaştı, ‘söndürün zeytinlerimizi, ağaçlarımızı’ dediler, orman yetkilileri köylülere şahıs arazisi olduğu için müdahale edemeyeceklerini söyledi, yazıktır, günahtır” dedi.