Mansur Yavaş, destek bekleyen esnafın listesini paylaştı

Mansur Yavaş, destek bekleyen esnafın listesini paylaştı
28 Aralık 2020 08:57

Covid-19 salgınında gelir kaybına uğrayan çeşitli meslek grubu çalışanları ile esnafa destek kampanyaları organize eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, destek bekleyen lokanta ve kafe esnafının listesini paylaştı.

 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, korona virüsü salgını nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren lokanta ve kafe esnafı için harekete geçti.
Sosyal medya hesapları üzerinden toplumsal dayanışma çağrısında bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,
http://forms.ankara.bel.tr/lokantalar.html internet sayfası ve Başkent Mobil uygulaması üzerinden ilçe ilçe 369 lokanta ve kafenin adreslerini ve iletişim numaralarını paylaştı.

 

 

YAVAŞ: ESNAFIMIZA DESTEK OLABİLİRSİNİZ
İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında sadece paket servis ya da gel-al şeklinde hizmet veren lokanta ve kafelerin yaşadığı mağduriyeti azaltmak istediklerini ifade eden Yavaş, Başkentlileri listeleri yayımlanan lokanta ve kafelerden sipariş vermeye davet etti.

Zor günler geçiren esnafın yanında olduklarını belirten Yavaş, “Hem siz evden çıkmak zorunda kalmayın hem de yerel esnaf yalnız kalmasın diye belediyemize başvuruda bulunan lokanta ve kafelerden bir liste oluşturduk. Semtinize yakın işletmelerden sipariş vererek pandemi sürecinde zor günler geçiren esnafımıza destek olabilirsiniz” dedi.

 

 

YENİ YARDIM KAMPANYASINA ANKARALILAR KARAR VERECEK
Pandemi sürecinde işini veya gelirini kaybeden Başkentlilerin ekonomik olarak desteklenmesi amacıyla yardım kampanyaları düzenleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni bir kampanya başlatılması için de harekete geçti.

 

Yeni kampanyanın başlatılması kararını vatandaşlara bırakan Mansur Yavaş, yardım severlere gönderdiği kısa mesajda şu çağrıda bulundu: “Değerli hayırsever kardeşim, #6MilyonTekYürek diyerek çıktığımız yolda kimi zaman alan elin görmediği veren el, kimi zaman ihtiyaç sahibinin musluğundan akan su oldunuz. Destekleriniz yeri geldi iftar sofralarında aş, yeri geldi ulaşım kartlarında biniş oldu. 6 milyon sizlerin sayesinde tek yürek oldu. Ülke olarak pandemi sürecinin olumsuzluklarının arttığı bugünlerde yeniden dayanışma vaktinin geldiğini düşünmekteyiz. Sizden gelen cevaba göre yeni bir kampanya yapıp yapmayacağımıza karar vereceğiz. Bu nedenle
https://forms.ankara.bel.tr/6-milyon-tek-yurek adresindeki tek soruluk formu doldurarak lütfen bize bildiriniz.”