Libya’dan alerji tedavisi

Libya’dan alerji tedavisi
1 Mayıs 2015 08:36

Ey Yüce Türk İslam Alemi! Cümle İslam alemine hayırlı Cumalar dileyerek, sohbetimize başlayalım.

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

 

Kim Cuma namazından önce abdestli iken sakin bir yerde ”Ya Allahül Mahmudü fi külli fialihi” diye iki yüz defa okursa umduğunu kolaylıkla elde eder. Hekimlerin tedavisinden ümit kestikleri hastalar okursa eceli gelmemişse şifaya kavuşur.

 
”Biriniz, bir din kardeşini sevdi mi sevgisini ona bildirsin.” Hz. Muhammed (s.a.v.)

 
”Her şeyin bir direği var, bu dinin direği de dini hukuk bilgisi. Hz. Muhammed (s.a.v.)

 
”İki şeyi unutma; Allahı ve ölümü” (Lokman Hekim)

 
”İki şeyi unut; yaptığın iyiliği, gördüğün kötülüğü” (Lokman Hekim)

 

 
Değerli okuyucularımız!

 

 

Yıl 2006-Ocak Libya-Al Zawiyah şehri: Muhammed El Abak, 78 yaşında güzel Türkçe konuşan, Türk asıllı ziraat mühendisidir. Ataları 1837 yılında Finike’den Tripoli’ye gitmişler. Ailesi narenciye bahçeciliği ile geçimini temin ediyordu. Mesleki birikimi ve ayrıca atalarından kendisine miras kalan halk hekimliği ile ilgili bazı bilgileri benimle paylaştı. Numan, ”Türk Milletinin ruhunda halk hekimliği vardır. Allah’a çok şükür olsun ki, bu kültür nesilden nesile devam ediyor.” dedi.

 

 

Muhammed El Abak’ın, Alerji tedavisi reçeteleri

 
Önce alerji nedir? Alerji bazı kişilerde yiyecek, kimyasal ilaç, toz ve koku gibi şeylerden kaynaklandığı ve ayrıca soya çekiminde alerjik rahatsızlıklara sebep oluyor.

 

 

Libya da, narenciye bahçelerinin yoğun olduğu bölgelerde, portakal çiçeklerine karşı alerjisi olan insanın evlerde süs olarak vazoya konan yapma çiçekleri görünce astım nöbetlerine sebep olmaktadır. Alerjik hastalığı olmadığı hallerde psikolojik rahatsızlıklardan dolayı deride kabarıklıklar oluşması da görülmektedir.

 

 

REÇETELER

 
REÇETE 1- Malzeme: Arı poleni. Miktarı: 60-80 kilo arası olanlar günde üç, 80-100 olanlar da iki tatlı kaşığı aç karnına yoğurt, bal, taze mevsimsel meyve suyu ile yenir. Şifası: Solunum ve bağışıklık sistemini, prostatı tedavi etmenin en doğal ve yan etkisiz ilacıdır. Solunum yollarını güçlendirerek kimyasal içerikli ilaç ilgiyi azaltır.

 

 

REÇETE 2- Malzeme: Bir Türk kahvesi fincanı bal, bir tatlı kaşığı taze zencefil rendesi ve bir çay bardağı doğal elma veya limon sirkesi ile karıştırıp içmek, alerjik rahatsızlıkları rahatlatır.
NOT: Bu reçeteyi 10 gün devam edip 5 gün ara vererek, yeniden devam edilir. Bu reçete 4 seans olarak yapılırsa, Allah’ın izniyle nasıl şifaya kavuştuğunuza hayret edeceksiniz.

 

 

REÇETE 3- Malzeme: B-6 Vitamini. B-6 Vitamini içeren doğal bitkiler: Patates, Avokado, Sebzeler, Kuruyemiş, Yumurta ve Sığır Karaciğeri B-6 Vitamini bakımından zengindir. Avokado sezonunda, günde bir adet Avokado yiyerek, en az iki ay devam edilmelidir.
NOT: Günde 500 mg. B-6 vitamini ile 500 mg. C vitamini alarak 40 günde, alerjik rahatsızlıklarında nasıl iyi gelişme olduğuna hayret edeceksiniz. Çünkü B-6 Vitamini enfeksiyonlara karşı direnç oluşumuna etkilidir. Ayrıca merkezi sisteminde ‘‘GABA” adı ile bilinen ”Amino butyric ascid” santral sinir sisteminde en önemli nöromedyatörlerinden birisi. Önem taşıyan bir maddenin oluşmasına destek verir. Stresten kaynaklanan ileti için lüzumlu olan bazı maddelerinin metobolizmasına tesirlidir.
Enfeksiyonlara karşı direnç teşkiline tesirlidir.

NOT: Reçeteleri kullanmadan önce, daha çok şifa elde edebilmeniz için, vicdan muhasebesi yapan doktorunuzun görüş ve önerilerini aldıktan sonra, daha faydalı olur.

 

 

Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Rahmetle, Gazileri şükranla anar. Allah’ın şifası ve bereketi üzerinize olsun.

 

 

ÖZDEYİŞLER

 
Doktorluğun amacı, insanlığa zarar veren nedenleri, sağlığı korumanın doğru yolunu, vücudun faydalı bir şekilde çalıştırılmasına olanak sağlayan metodları, ömrün nasıl uzatılıp, hastalıklardan nasıl sakınılacağını öğretmektir. Böylece insanı, doğru yolu izlemenin mümkün olduğu ve manevi mutluluğa erişebileceği daha yüksek moral düzeye çıkarır. (Maistre, Joseph de)

 
Harran ovası, tarihi, kültürü ve toprağı yaşamak içindir; ovada ikamet edenlerin iyi yaşayabilme sanatını da öğrenmeleri gerekir. (Numan Aladağ)

 
Asalet sahibi bir insan, kendisi ile barışık insandır. (Numan Aladağ)

 
Bir bardak portakal suyunun hatırı vicdanlı olmaktır. (Numan Aladağ)

 
İnsan kalbinin en büyük yarası, kötülük ve midesini tıka basa doldurmaktır. (Numan Aladağ)

 
Vicdan sahibi olanların duasını almak istiyorsak, önce kendimiz vicdanlı olmalıyız. (Numan Aladağ)

 
Vicdan ve sağlık, uzun bir insanlık dersi olduğunu biliyor muydunuz? (Numan Aladağ)

 

 

Kaynakça
Hadis-i şerifler: (Abdulbaki Gölpınarlı 1964 Okat yayınevi)
Dua: (Hacı Mustafa Tombalak 1990 Tekirdağ)
Muammer Duman (Arıcılık uzmanı)

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun